Groote Lindt verliest Derby tegen Pelikaan

03 maart 2009

ZWIJNDRECHT - Na weer een week van hard trainen stond de derby tegen Pelikaan op het programma. Op het goed gevulde sportpark van De Lindt was dus alles aanwezig voor een mooie voetbalmiddag.
Al in de 1e minuut mag Pelikaan, dat na de aftrap gelijk de diepte zocht, een corner nemen. De corner kan door R. Klootwijk bij de 1e paal worden opgevangen, maar uiteindelijk belandt een speler van Pelikaan met bal en al in de goal.
De scheidsrechter doet lijken dat hij de goal goedkeurt, maar gaf met zijn handgebaar richting de middenlijn aan dat er een overtreding was gemaakt en dat De Lindt een vrije trap mag gaan nemen.

De Lindt die in het begin van de 1e helft slordig was in de passing en zich te ver terug liet zakken op de eigen helft kon daardoor niet onder de druk van Pelikaan uitkomen. Dit resulteerde in de 10e minuut tot een doelpunt voor de gasten. Met een lange bal van achteruit, zoals Pelikaan die veel gebruikte, werd spits Dennis van Dongen gezocht en gevonden. De diepe bal valt precies achter de verdediging van De Lindt en de spits van Pelikaan pikt de bal op en rond netjes af.

Dan besluit De Lindt het anders te gaan doen. Om de druk van de goal te houden gaan ze één op één spelen en wat verder van de goal af verdedigen. Dat werpt direct zijn vruchten af. Danny Buijink, die als diepe spits speelde, werd veelvuldig gezocht en via de kaats op de inkomende middenvelders kan De Lindt de aanval zoeken.

In de 43e minuut kan Cabanales over rechts op snelheid de diepte in. Hij snijdt goed naar binnen en schiet. De bal lijkt voorlangs te gaan, maar bij de 2e paal komt Danny Buijink goed inlopen en hij kan de bal nog net binnentikken.
Één minuut later komt De Lindt bijna op voorsprong. Steven Kramer ziet zijn inzet via een verdediger van Pelikaan net naast de goal rollen.

Na rust pakt Pelikaan de wedstrijd meteen weer op. In de eerste minuut komen ze gelijk tot scoren. Ditmaal is het Larry Overgouw die doeltreffend uithaalt. Vanaf 20 meter schiet hij de bal met een rare zwabber in de goal. Deze tik komt De Lindt niet meer te boven. De linies spelen te ver uit elkaar en er wordt niet kort genoeg gedekt.

Dit levert voor Pelikaan de nodige kansen op, maar geen van dezen worden benut. In de 75e minuut komt Pelikaan nog wel op een 1-3 voorsprong. Het is Wesley Neeskens die vanaf 11 meter mag aanleggen. Met nog steeds één inhaalwedstrijd staat De Lindt nog stevig in de middenmoot. Volgende week wordt er gespeeld tegen directe concurrent Drechtstreek.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.