EK-kwalificatiewedstrijd kwartfinale

09 maart 2009
EK-kwalificatiewedstrijd kwartfinale

ZWIJNDRECHT - Voorbije weekend hebben de O & O-turners Anthony van Assche, Melvin Ornek, Bart Deurloo en Boudewijn de Vries zich goed gemanifesteerd bij de in Hellendoorn gehouden tweede EK-kwalificatiewedstrijd. Deze week zal bekend worden gemaakt wie Nederland gaat vertegenwoordigen bij de in Europese kampioenschappen die van 29 maart tot en met 5 april in Milaan – Italië worden gehouden.

Bij de senioren eindigde Anthony van Assche met 82,550 pnt op een vierde plaats en Melvin Ornek met 74750 pnt. op een zesde plaats.
Bart Deurloo voert bij de junioren met 82,800 pnt. het klassement aan met  in zijn kielzog Boudewijn de Vries  die met 74,650 pnt. tweede werd. Vooral Bart heeft goede zaken gedaan en heeft zich met zijn prestatie goed in de kijker gezet.

Naast deze EK-kwalificatiewedstrijd werd dit weekend in Helledoorn ook voor een aantal andere categorieën de kwartfinale voor het Nederlands kampioenschap geturnd.In de junioren-II-klasse van de eredivisie eiste Axel Quist met 70,350 pnt. het goud voor zich op. Roel van der Beek greep bij senioren van de 1ste divisie met 72,250 pnt. het zilver. Paul Franje werd hierbij achtste en Johan van Schenkhof zestiende.

Ook een deel van de tweede en derde divisie kwam bij deze kwartfinale tot actie. In de tweede divisie was het Erik Gàl die zich bij de junioren-I het brons om liet hangen Zijn score bedroeg 68,850 pnt. Danny de Lange werd in deze categorie achtste en Paul Vermeulen twaalfde. Brons was er  met 67,150 pnt. ook voor Devin Geurts. Hij turnde zijn kwartfinale bij de jeugd. Tommie van Waveren werd negende, Koen van den Enden tiende, Thijs Staps achttiende en Tim Alkemade drieentwintigste. Tot Slot werd Martin Vrielink in de derde divisie achtste bij de junioren-II. Allen drongen door tot de volgende ronde.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.