Nog steeds geen compleet Conventus

09 maart 2009

ZWIJNDRECHT - De ploeg van Bert van der Velde blijft niets bespaard. Ook de één na laatste zaalcompetitiewedstrijd van zondag 8 maart 2009 ging verloren. Ook nu weer blessureleed te melden. Na de blessurevloedgolf van vorig weekend, kon na de uitwedstrijd van afgelopen zondag tegen het Delftse D.K.C. weer twee blessures worden toegevoegd. Tijdens de verloren wedstrijd (15-9) haalden Selma van Putten en Remco Welgraven het einde van de wedstrijd niet. Selma van Putten met waarschijnlijk een (lichte) hersenschudding en Remco Welgraven met terugkerende knieproblemen.

Beiden werden vervangen door respectievelijk Ellen Verschoor en Jurgen Hol. Tel daarbij op de afwezige Stefan Hoppel en de vorige week geblesseerd geraakte Vincent van Gool, dan blijven er weinig selectiespelers over. Stefan Hoppel werd (weer) verdienstelijk vervangen door A-jeugd Thomas Streefkerk en good-old Patrick Huisman maakte na enkele jaren zijn rentree in het eerste van Conventus.

De eerste helft was niet besteed aan de Conventuseerstelingen. Niet scherp zijn en rommelig spelen betekende een bij rust 9-3 achterstand. In de eerste twintig minuten van de tweede helft een heel ander Conventus. Een veel beter Conventus verkleinde de achterstand van 9-7 naar 11-9. Er zat zelfs veel meer in, daar de tegenstander meer bezig was met haar eigen frustraties. Zoals vaker tijdens deze zaalcompetitie konden de Zwijndrechtenaren net niet het laatste tikje uitdelen. De frustraties bij de tegenstander werden opgelost door de veroorzakers te wisselen en de nederlaag was een feit. Het leerproces voor de jonge ploeg kan als pluspunt dienen voor de aankomende veldcompetitie, waar het eerste ook niet verschoond is van degradatiezorgen.

De doelpuntenmakers: Jurgen Hol (3x), Niels de Kok (3x), Thomas Streefkerk, Selma van Putten en Ilona Schreuders.
Het tweede is nog steeds zonder winst. Daar leek verandering in te komen, maar de tegenstanders van en uit Tilburg dachten daar net iets  anders over: 15-13.

Het derde korfbalteam van Conventus speelde zich nog niet veilig, door de altijd lastige uitwedstrijd tegen DeetosSnel 6 verdiend winnend af te sluiten. Volgende week staat de laatste wedstrijd op het programma tegen Sperwers 2, welke bij winst kampioen kan worden. Een beslissingswedstrijd met medebroeder in degradatienood Sporting Delta behoort nog tot de mogelijkheden.

Het vierde korfbalteam verloor haar laatste wedstrijd tegen KC Dordrecht. Was de thuiswedstrijd een eitje voor de Conventussers, de uitwedstrijd kwamen de Dordtenaren met een kompleet ander team. Een nederlaag van 12-6 was het gevolg.

Het kampioenschap voor de A-jeugd is nog steeds haalbaar. De laatste hobbel (Sporting Delta) voor de alles beslissende confrontatie tegen koploper Sperwers werd negatief afgesloten: 10-9. Hierbij moet wel worden aangegeven dat de arbitrale leiding een aanfluiting voor de korfbalsport was. Echter ook de koploper Sperwersheeft verloren van Sporting Delta. Wanneer Conventus KA1 wint kunnen er zelfs 4 teams bovenaan eindigen.

Bij de jeugd van Conventus kwamen alleen de jongsten in actie. Conventus KF1 tegen Sporting Delta en Conventus KF2 tegen WION.

Aanstaand weekend het één na laatste zaalweekend. Conventus KB1 is bij een gelijkspel kampioen. Directe belager Korbatjo B1 is de tegenstander in deze uitwedstrijd. Voor Conventus KS1 en Conventus KS2 zijn de laatste zaalcompetitiewedstrijden gepland. In de Develsteinhal worden hun competities afgesloten tegen AW.DTV (Amsterdam) en DSC (Eindhoven), respectievelijk om  16.15 uur en 15.00 uur.

Alle andere teams van Conventus vertonen a.s. zaterdag hun korfbalkunsten op vreemde bodem.
Voor meer verenigingsinformatie: www.svconventus.nl

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.