VVGZ schiet weinig op met gelijk spel tegen Vlissingen

09 maart 2009
VVGZ schiet weinig op met gelijk spel tegen Vlissingen

ZWIJNDRECHT - Een volledig programma afgelopen zaterdag en dat betekende dus ook op de Noord een heel vol programma. De komst van het kunstgrasveld wordt nu wel heel belangrijk want voor a.s zaterdag staan er bijvoorbeeld 4 wedstrijden teveel gepland en moet er doordeweeks worden gespeeld of moet het worden omgezet in een uitduel. Laten we hopen dat deze week alles afgerond wordt en we onze eerste f- wedstrijden kunnen gaan spelen op het nieuwe veldje.

’s Morgens nog even tot half elf een beetje mist, maar dat was om 3 uur opgetrokken, toen de eerste elftallen van de Vogels en GPC Vlissingen het hoofdveld betraden. De Vogels startten in de volgende opstelling: v.d. Tooren- K.Vermeulen, Bal, Versteeg, Fellinger- Straks, v.Prooien, Koomans- Kroos, Vermeulen, Goudswaard.

Het eerste wapenfeit was van Remon, die na 3 minuten de keeper met een afstandsschot testte en al snel werd duidelijk dat tegen deze tegenstander wel wat te halen was. De Vogels voetbalden veelvuldig op de helft van de Zeeuwen en waren voorin hun tegenstander regelmatig de baas. Randy, Kevin en Martijn snelden regelmatig langs hun tegenstander, de tweede bal was vaak voor de Vogels en met de inschuivende Rick werd een overwicht opgebouwd dat eigenlijk verzilverd zou moeten worden.
Mike Straks kreeg na 8 minuten een grote kans toen hij na een mooie actie alleen voor de keeper verscheen maar zijn inzet ging voorlangs.

Daarna hetzelfde speelbeeld; de Zeeuwen kwamen er sporadisch uit, maar leunden vooral op de defensie en VVGZ verscheen keer op keer dichtbij het doel van GPC. Aan de rechterkant kon Stefan Vermeulen – uitgeroepen tot man of the match- regelmatig tot aan de achterlijn opstomen, maar de Vogels vergaten één ding en dat was scoren en kwam het niet verder tot een aantal schietkansen en was de goed spelende Randy het meest dichtbij met een harde schuiver.

Na rust een ander beeld; Vlissingen kwam er wat meer uit en loerde wat nadrukkelijker op de counter en dat leverde succes op: na een diepe bal een sprintduel waarbij duidelijk een duwfout op Marius werd begaan, maar de rampzalige scheids, die voor alle pietluttigheden floot, liet nu wel doorspelen en de spits schoof de bal langs Richard in het doel. Meteen daarna weer twee grote kansen voor Vlissingen waarbij de eerste van dichtbij net naast werd geschoten en de tweede kans werd prachtig gepareerd door Richard. Na 20 minuten Tom voor Remon en een goede kans voor Maarten die via een mooie 1-2 met Rick voor de keeper verscheen maar ook niet wist te scoren.
In de 72e minuut opnieuw een domper: Danny verzuimde een diepe bal te ruimen en wilde van zijn tegenstander wegdraaien, maar verspeelde de bal en dat betekende de 0-2. Gelukkig werd meteen daarna de aansluitingstreffer gemaakt: Martijn zette goed voor en Tom tikte mooi binnen.

Daarna een rode kaart voor Vlissingen na natrappen en de Vogels gingen in dat laatste kwartier natuurlijk op jacht naar de gelijkmaker. Maar vooral het arbitrale trio werkte niet echt mee en haalde totaal de vaart uit het spel door een aantal foutieve beslissingen. De frustratie was groot bij de Vogels en dat kostte wat kaarten voor praten, maar dat er enig commentaar op het arbitrale trio werd gegeven was begrijpelijk. De Bond posteerde voor  2e keer achtereen neutrale grensrechters langs de lijn, maar het nut daarvan is werkelijk onbekend want het nivo van deze assistenten is zeer matig. Vooral in de slotminuten werd dat duidelijk bij een handsbal in de zestien die de scheids inderdaad niet kon zien, maar voor de grensrechter heel goed zichtbaar was. De angstige man hield zich dom en onthield de Vogels zo de kans op een verdiende gelijkmaker.

De gerechtigheid kwam toch nog: eerst knalde Stefan van 20 meter op de lat en uit de corner de zoveelste scrimmage waarbij 7 man op de doellijn al slaan en schoppend elkaar betwistten en Kevin uiteindelijk het laatste tikje kon geven en de Vogels aan een verdiend punt hielp.
Ondanks de late treffer was het gelijke spel eenvoudigweg te weinig en schieten de Vogels er weinig mee op. Toch moet het getoonde karakter tot tevredenheid stemmen en gaan we volgende week tegen Rijsoord, dat Wilhelmina met 8-0 verpletterde, gewoon weer op jacht naar punten om de degradatiestrijd winnend af te sluiten.
De stand en uitslagen in 1C:

Het 2e speelde de derby tegen de reserves van ASWH en leden een terecht 0-1 nederlaag. Het derde won gemakkelijk met 3-0 van WHS 2. Het 4e verloor met 5-2 bij het 5e van de Peli’s. Het 5e verpletterde ASWH 5 met 0-7 en verder nederlagen voor het 6e en 8e en winst voor het 7e tegen ZBC 9.

Bij de junioren ging grote belangstelling uit naar de topper voor A1 tegen koploper Baronie. Eerder in de week een grote tegenvaller voor A1: één van de smaakmakers Marijn van de Poel scheurde op de training zijn enkelbanden in en staat een aantal weken buitenspel. Het noopte John tot een aanpassing met de sterke mandekker Paul in de spits en het duel was dit keer zeker niet sprankelend, maar opnieuw zegevierde het keihard werkende en met een heerlijke beleving spelende A1 met 1-0 door een treffer van Gerald en heeft A1 nu nog maar 1 punt achterstand op de Brabanders, maar wel 2 duels tegoed.

A2 speelde bij Oranje Wit en de wedstrijd van B1 werd afgelast bij GJS (!!!!). B2 verloor met 0-3 van Sliedrecht, maar B3 won wel: 4-1 tegen Oranje Wit. C1 was dichtbij een mooi resultaat, maar moest in de slotfase capituleren: 2-0 bij EBOH C1. C3 speelde met 0-o gelijk tegen Stedoco en C4 won opnieuw: nu met 0-2 bij Hardinxveld.

D1 had pech tegen Sliedrecht; in de eerste helft een paar hele goede kansen en twee keer het houtwerk; ook na rust hetzelfde beeld met een eigen inzet van Sliedrecht op de lat, een paar keer alleen voor de keeper, maar de bal ging er maar niet in. Een counter betekende aan de andere kant de 0-1, maar in de slotminuut leek een gelijkspel toch nog binnen handbereik, maar de terecht penalty werd helaas door Justin net naast geschoten. D1 is zeker niet minder dan een aantal ploegen in de hoofdklasse, maast mist veel fysieke kracht en het zich ook niet altijd mee in deze competitie.

Op foto: Goede kans voor Mike Strak

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.