Kampioen Albatros A1 wint ook van Nieuwerkerk A2

09 maart 2009
Kampioen Albatros A1 wint ook van Nieuwerkerk A2

ZWIJNDRECHT - In de eerste helft zag het er niet naar huis dat de korfballers van het kampioensteam  Albatros A1 het thuispubliek gingen verwennen met een leuke wedstrijd. Nieuwerkerk was ook niet gekomen om zich naar de slachtbank te laten leiden en was in de eerste helft veel scherper en slimmer dan de Zwijndrechtse ploeg. Bij rust leidden de gasten terecht met 3-7.
Pas bij een 3-9 achterstand gingen er wat bellen af bij de kersverse kampioen. Michael Cornfield bracht met twee treffers weer wat elan in de ploeg en Albatros scoorde opeens wel gemakkelijker.  Nieuwerkerk wist geen antwoord te bedenken en moest lijdzaam ondergaan hoe Albatros ernaast kwam en er tenslotte zelfs overheen ging: 13-12.
De kampioensploeg van Daan Euser blijft dus ongeslagen en speelt volgende week haar laatste wedstrijd uit bij TOP in Arnemuiden.  De bloemen werden uitgereikt en het feestje mocht nu gevierd worden!
Het water stijgt Albatros’ eerste team naar de lippen na de 13-18 nederlaag tegen het Kamerikse SDO. SDO speelde zich dankzij deze overwinning in veilige haven. 
Het talrijk opgekomen thuispubliek en de drie teams van de week hadden zich helemaal geïnstalleerd maar opnieuw was de start van Albatros niet goed. De eerste aanval van de Zwijndrechtse ploeg was wel enthousiast maar onrustig in de afronding en SDO nam snel een 0-2 voorsprong. Middels 1-5 knokte Albatros, dat opnieuw veel ballen uit de mand zag draaien, zich toch terug tot 7-9 vlak voor rust. In plaats van een Albatrostreffer in de laatste seconden van de eerste helft, viel de treffer aan Kamerikse kant en ook na rust scoorde de oranje brigade als eerste: 7-11.
Albatros, dat veel meer schotpogingen had, wist in de tweede helft te weinig vrije ballen te verzilveren en het vertrouwen werd allengs minder. Het gat van vier punten werd nauwelijks kleiner en bij 13-18 vierde SDO een uitgebreid feestje en liet de afgeladen Develsteinhal in mineur achter. Omdat ook VEO verloor van kampioen Tweemaal Zes rest beide ploegen nog één kans op punten in de uitwedstrijden bij GKV (VEO) en Nieuwerkerk (Albatros)
Zo'n honderd man publiek was op zaterdag 7 maart afgekomen op de wedstrijd tussen de D1-teams van Vitesse en Albatros in de Barendrechtse Riederpoort. Omdat Albatros de thuiswedstrijd met 9-8 gewonnen had, zou de ploeg van Bart Buitendijk en Albert-Jan van der Maten  bij een gelijkspel de titel in de wacht kunnen slepen. De overige tegenstanders in deze 1e klasse waren namelijk voor beide ploegen geen partij!
Vitesse ging in deze zinderende wedstrijd het best van start en wist in de eerste helft via zuiver schietende heren op een 4-2 voorsprong te komen. Bij rust was Albatros dankzij onder meer een ver afstandsschot van Michiel den Toom alweer langszij gekomen: 4-4. Na rust ook weer een sterker startend Vitesse dat zelfs een 8-5 voorsprong nam. Caroline Punt bracht de  spanning, die bij de ouders en supporters toch al bijna onhoudbaar was, met twee treffers weer terug en bij 8-7 braken de laatste minuten aan. Vitesse was daarin de gelukkigste en opnieuw verscheen dus de 9-8 eindstand op het scorebord.
Vitesse kreeg  de bloemen die Albatros zaterdag bij winst op Merwede ook in ontvangst mag nemen vanwege het gedeelde kampioenschap.
Albatros tweede team behaalde een verdiend punt  in de laatste thuiswedstrijd in de reserve Hoofdklasse: 16-16  tegen het Groningse Nic. 3.Via een 7-7 ruststand stond er in de tweede helft ook een gemotiveerde thuisploeg met veel inzet en veel rebound en de Albatrosheren waren goed op dreef. Albatros nam een 15-11 voorsprong, maar kon de volle winst toch niet binnenhalen. In de laatste minuut scoorde de Groningse ploeg de voor hen belangrijke gelijkmaker.
Kampioen senioren 3 had een makkie tegen Tjoba 4: 8-17 en Albatros A2 had in Mirjam van der Graaf een topscoorster (4x) en won in een matige wedstrijd met 10-9 van Merwede A1. Een mooie 5-2 overwinning van E1 op Merwede E1 en ruime overwinningen voor C2 (9-0 tegen Korbis C2) en B2 dat Oranje Wit B2 met 12-3 versloeg.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.