Kinderen in Kort Ambacht aan de slag met sport en gezondheid

13 maart 2009
Kinderen in Kort Ambacht aan de slag met sport en gezondheid

ZWIJNDRECHT - Donderdagmorgen 12 maart is de BOS-Impuls in Kort Ambacht Zuid van start gegaan. BOS staat voor Buurt, Onderwijs en Sport. Wethouder Ronald van der Horst nam bij twee basisscholen klassikaal een enquête over eten, gewicht en gezondheid af. Deze zogeheten nulmeting vormt het startpunt van een drie jaar durend project waarbij gezondheid en beweging centraal staan.

Wethouder van der Horst heeft in groep 5 van basisschool De Dolfijn en groep 6 van basisschool De Bron ook verteld wat de BOS-Impuls inhoudt en waarom het zo belangrijk is. De komende drie jaar vinden voor de kinderen van scholen in Kort Ambacht Zuid verschillende sport- en gezondheidsprojecten plaats. Het laagdrempelig aanbieden van verschillende activiteiten moet een gezonde en actieve leefstijl bevorderen. Door de BOS-Impuls zoveel mogelijk in te passen in andere activiteiten in de buurt wordt tevens de onderlinge betrokkenheid in de buurt vergroot.

Stichting Hattrick coördineert de BOS impuls. Ze werkt daarbij nauw samen met Opmaat, de GGD, het onderwijs en de welzijnsstichting Diverz. Tot 2011 krijgt Stichting Hattrick jaarlijks ongeveer € 100.000,- om te besteden aan het project. De helft van dit bedrag wordt gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de andere helft is een bijdrage van de gemeente.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.