O en O turnshow 2009

16 maart 2009

ZWIJNDRECHT - 

Zaterdag had de Zwijndrechtse Gymnastiek Vereniging O & O haar jaarlijkse turnshow.

Dit jaar stond het evenement in het teken van het 90-jarig jubileum van de club en had het toepasselijke motto “Feest”.

Het was met recht een waar turnfeest. Elke deelnemer van recreant tot topsporter op nationaal en internationaal niveau trok alle registers open om het massaal opgekomen publiek te vermaken. Beide voorstelling waren zeer gevarieerd en kende tal van hoogstandjes.

In de middagvoorstelling liet de jeugd t/m 8 jaar zijn kunsten zien. Het openingsnummer werd verzorgd door zo’n zestig kleuters. Op het nummer van “Bij ons thuis is het altijd feest” van K3 dansten zij naar hartelust. De sfeer was gezet voor het verdere vlot verlopende programma. De recreanten jongens lieten de eerste beginselen op het lage rek en kast-minitrampspringen zien, met in het verlengde daarvan het kunstige turnwerk van de jongensselectie op het hoge rek, brug, voltige en vloer. Dit kwam ook tot uiting bij het meisjes turnen. Een overvolle vloer met meisjes 6-7-8 jaar met een combinatie van springen en balanceren tegenover knap individuele prestaties op vloer, balk en brug met ongelijke liggers.

Vertederend waren de capriolen op het bewegingscircuit van de jonkies van de groep ouder-en-kindgym, alsmede het diepspringen van de gezamenlijke kleutergroepen.

De meisjesselectie ritmische gymnastiek lieten zien wat zij in hun mars hadden ten aan zien het bewegen op muziek gecombineerd met touw, bal en hoepel, wat weer een contrast vormde met de harde beat van de meisjes streetdance. De massale feestelijke sluiting werd geïntroduceerd met het optreden “De coolste DJ” van de meisjes 6-7-8 jaar.

Het avondprogramma kende een knallende opening. Na de dans van de meisjes-techno op het nummer “Celebration” sprongen vijfentwintig jongens en heren aansluitend op het geluid van vuurwerk de voorstelling open.

Gedurende de voorstelling bleek dit niet het enige vuurwerk te zijn. Mooie en fraaie jazz-dancenummers waren er te bewonderen, alsmede knappe individuele optredens meisjes ritmische gymnastiek. Ook het groepswerk van deze afdeling mocht er zijn. Alleen hun laatste nummer “Chaotisch feest” viel letterlijk en figuurlijk in duigen. Verrassend was de “Party Mix”van de RTT-damesselectie en herenselectie.

Het meisjes- en dames toestel turnen was op zowel op recreatief gebied als op selectieniveau goed verzorgd. Het nummer “Spring-spring” van de meisjes 9-10-11 jaar was daarbij een leuke springvariant.

Wat het jongens en heren turnen betreft werd het aanwezige publiek getrakteerd op tal van hoogstandjes. De O & O-mannen kregen menigmaal de handen op elkaar voor hun vaak gewaagde turnwerk op het koningstoestel rek, vloer brug en paardvoltige en tafelspringen. Ook op recreantniveau was hierbij waardering voor wat er geboden werd. De dames do-jazz sloten dit turnfeest af met hun schitterende nummer “The morning after”.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.