(Nog) geen kampioenen bij Conventus.

16 maart 2009

ZWIJNDRECHT - De korfbalselectie van Bert van der Velden kon zich opmaken voor de laatste zaalkorfbalcompetitiewedstrijden van het seizoen 2008-2009. Kampioenskandidaat AW/DTV uit de hoofdstad waren de tegenstanders van het vlaggenschip. Bij een overwinning konden de hoofdstedelingen de kampioensvlag hijsen. Zover wilden de Zwijndrechtenaren het natuurlijk niet laten komen. Zonder de weer geblesseerd geraakte Remco Welgraven kon Conventus zeer lang gelijke trend houden. Remco Welgraven werd verdienstelijk vervangen door Thomas Streefkerk (en later door Jurgen Hol). Met doelgerichte opdrachten het veld ingestuurd, hield de ploeg van Bert van der Velden de tegenstander onder druk, wat een ruststand betekende van 5-5. Na de rust helaas hetzelfde beeld als de afgelopen wedstrijden. Wederom twee blessures en even zoveel uitvallers (Thomas Streefkerk, enkel en Niels de Kok, rug) had weer een negatief gevolg op het wedstrijdbeeld, waardoor de tegenstander uitliep naar een voorsprong van 7-11 (met ook nog negatief uitvallende scheidsrechterlijke beslissingen). Op moment van de blessures stond het nog verdienstelijk gelijk: 7-7. Invallers voor beide gebleseerden waren Jurgen Hol en Roelant van Breugel. De wedstrijd was gespeeld, met een 8-13 einduitslag. Doelpuntenmakers: Ilona Schreuders (3x), Priscilla Zijlmans (2x), Niels de Kok, Stefan Hoppel, Danielle Winters. De voorbereiding op het veldseizoen kan beginnen.

Ook het tweede team verloor haar wedstrijd tegen DSC4 uit Eindhoven, einduitslag 9-16. Het derde korfbalseniorenteam kon geen potten breken bij kampioen Sperwers 2. Een schotloze periode van maar liefst 45 minuten, gaf in ieder geval een ruststand aan van 5-0. Uiteindelijke uitslag werd een 12-2 verlies.

De oudste jeugd van Conventus kon het net niet bolwerken tegen en bij het Rotterdamse Sperwers A1. Bij winst konden de jeugdigen de kampioenslag hijsen. Het werd helaas een teleurstellende 7-6 nederlaag. Het was niet de tegenstander die niet meewerkte, maar eigenlijk de spelers zelf. Vele kansen gingen de mist in en zelfs een strafworp op een cruciale 6-5 achterstand werd helaas gemist. De kampioensbloemen gingen dus naar hun tegenstanders.

Ook de één na oudste jeugdploeg, KB1-jeugd, is ook (nog) geen kampioen. Afgelopen zaterdag was een gelijkspel tegen de directe concurrent Korbatjo B1 voldoende voor de bloemen. De zenuwen waren echter de grootste problemen voor het team van coaches Selma van Putten en Niels de Kok. In de eerste helft een totaal onzichtbaar Conventus. Gelukkig had de tegenstander het vizier niet op scherp, zodoende bijna de gehele eerste helft een achterstand van 1-0. Volledig uit het niets maakte Menno Goedhart met een doorloopbal de stand gelijk, wat tevens de ruststand was. In de tweede helft een veel beter spelende Conventus, maar ook een veel kansenmorsende Conventus. Er werd slechts één maal gescoord (Anniek Voskuijl), terwijl Korbatjo zelfs twee keer scoorden. Oftewel een 3-2 nederlaag. De B-ers hebben echter alle kampioenskansen nog in eigen hand, maar dan moet wel aanstaande zaterdag gewonnen worden in de uitwedstrijd tegen Merwede.

Het laatste zaalcompetitieweekend is in aantocht. Conventus KE1 en Conventus KB1 (kampioen ????) spelen op vreemde bodem. Conventus KC1 (Trekvogels), Conventus KD2 (PKC) en Conventus KD3M (Sagitta) vertonen hun kunsten op Zwijndrechtse bodem. Alle andere teams hebben een weekendje vrij, alvorens zich te kunnen richten op het veldseizoen. In het weekend van 28/29 maart zijn al weer vele oefenwedstrijden gepland.
 
Voor meer verenigingsinformatie: www.svconventus.nl
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.