Zwijndrecht plant tientallen bomen op Boomfeestdag

18 maart 2009
Zwijndrecht plant tientallen bomen op Boomfeestdag

ZWIJNDRECHT -Tijdens de Nationale Boomfeestdag op woensdag 18 maart 2009 hebben leerlingen van groep 6 en 7 van basisschool De Develhoek en De Dolfijn 's morgens tientallen bomen in hun wijk geplant. Zij kregen daarbij hulp van de wethouders Arie Dost en Miranda de Vries. Ook het wijkplatform van Heer Oudelands Ambacht leverde een bijdrage.

Vanaf de start in 1957 is de Nationale Boomfeestdag ook in Zwijndrecht vele malen georganiseerd. Landelijk planten meer dan 100.000 kinderen in meer dan 400 gemeenten bomen in straten, parken en op pleinen.

In Zwijndrecht worden in het Sweelinckplantsoen (Heer Oudelands Ambacht) Prunussen, Esdoorns, Berken en Amberbomen geplant. Kort Ambacht krijgt er in de Narcisstraat en Kort Ambachtlaan, Hollandse Iepen en Christusdoornen bij.

De Boomfeestdag is bedoeld om de jongere generatie het belang van bomen, voor mens en samenleving bij te brengen met de bedoeling dat zij dit leren waarderen en respecteren.

Om dit te ondersteunen geven schoolgidsen van de stichting Natuur & Landschap Zwijndrechtse Waard op beide scholen een zogenaamde 'bomenles'.

Foto's: Ad van Herk

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.