Albatros A1 districtskampioen

23 maart 2009
Albatros A1 districtskampioen

ZWIJNDRECHT - Het A1-team van de Zwijndrechtse korfbalvereniging Albatros is afgelopen weekend districtskampioen A-jeugd van het KNKV-district zuid-west geworden. In Vlaardingen moest de ploeg van Daan Euser in een driekamp aantreden tegen KCC A1 en PKC A2. In de ontmoeting tussen KCC en PKC bleek de Capelse ploeg e.e.a. niet zo serieus te nemen en dus ging de winst naar de Papendrechters.

Albatros trad vervolgens om 13.00 aan tegen de verliezer van de eerste wedstrijd en kwam scherp uit de startblokken. KCC werd meteen op achterstand gezet en kon dat gat niet meer dichten. Via  11-7 bij rust werd het een duidelijke 18-9 overwinning voor Albatros.

Het aanwezige Albatrospubliek kon tussen de wedstrijden door op het terras van de gloednieuwe HOLY-hal genieten van de lentezon en zich opladen voor de wedstrijd tegen PKC/LukassenBoer A2. De Papendrechtse ploeg begon goed, maar bleek in het verloop van de wedstrijd veel minder effectief dan Albatros dat al haar spelers die zaterdag zag scoren. Albatros won met 11-14 en aanvoeder Ot Huyser mocht uit handen van districtsbestuurder Herman Groeneveld de bijbehorende beker in ontvangst nemen. 

A.s. zaterdag neemt Albatros A1 deel aan het NK voor districtskampioenen en dus hoopt de ploeg de goede zaalvorm nog even vast te houden. Op dit toernooi in Amsterdam is immers promotie naar de Overgangsklasse te verdienen voor de beste vijf van de acht deelnemende teams!!

Albatros 8 behaalde via een 8-11 ruststand een 18-18 gelijkspel bij THOR 5 en mag zich dus alleen kampioen van hun klasse noemen. Ook het jeugdteam D4 vierde eindelijk haar kampioensfeestje met een 13-0 overwinning op Triade D1. Het team van Annika Dekker en Laura Visser kreeg in twaalf wedstrijden slechts één nederlaag te slikken en was dus de terechte kampioen.  Bloemen en een beker dus voor hen.
Janneke Pijl scoorde de 100e treffer voor B2 in dit zaalseizoen. De wedstrijd tegen Maassluis B2 werd met 10-3 gewonnen. Opnieuw een fraaie overwinning voor E1 dat met 7-1 won van Vriendenschaar E1 en F1 klopte DEETOS F1 met 3-5.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.