Geen korfbalkampioen bij Conventus

23 maart 2009

ZWIJNDRECHT - Helaas geen zaalkorfbalkampioen(en) bij Conventus. Na de deceptie van vorige week, waarbij Conventus KA1 en Conventus KB1 volledig streden voor het kampioenschap en met lege handen bleven staan, had de één na oudste jeugdploeg van Conventus nog een kans om de kampioensvlag te hijsen. Er moest dan wel gewonnen worden van Merwede. Deze ploeg wenste niet mee te werken en hield de Zwijndrechtenaren op een 4-4 gelijkspel op de vroege zaterdagmorgen van 21 maart 2009. Veel ongeloof bij spelers en coaches Niels de Kok en Selma van Putten.

Er was een makkelijke oorzaak aan te geven: het missen van ontzettend veel scoringskansen met als klap op de vuurpijl een gemiste doorloopbal vlak voor tijd. Winnen en verliezen horen bij de sport (dus ook gelijkspelen). Dus even uithuilen en opnieuw beginnen. Wellicht nieuwe kansen tijdens de 2e helft veldcompetitie. Doelpuntenmakers Walter Slingerland (2x), Sascha van Veen en Lesley Ann van der Kooij.

Andere uitslagen in dit summiere en laatste zaalweekend:
Conventus KC1 – Trekvogels C 2-0
Conventus KD2 – PKC D7  0-10
Conventus KD3 – Sagitta D3 2-0
Oranje Wit E – Conventus KE1 2-1

De korfbalselectie onder leiding van Bert van der Velden start aanstaande week met de voorbereidingen op het veldseizoen met een tweetal pittige oefenwedstrijden. Op zondag 29 maart 2009 zijn de korfballers gastheer voor het Roosendaalse Keep Fit (14.30) en op dinsdagavond is DVS ’69 uit onze buurgemeente de tegenstander (20.45). Bert van der Velden zal eind april zijn trainersactiviteiten overdragen aan Andre van der Veen. Andre van der Veen zal als trainer en coach het veldkorfbalseizoen bij Conventus afmaken.

Voorafgaand aan de start van de veldkorfbalcompetitie zal de gehele selectie aanstaande zaterdag aan teambuilding werken. Met z’n allen zal er een geheime locatie bezocht worden. Afsluitend is er een etentje en een bezoek aan Nick & Simon in discotheek The Blue Lagoon.
De jeugd van Conventus spelen hun oefenwedstrijden op zaterdag 28 maart en zaterdag 4 april 2009 tegen hun leeftijdgenoten van grote buur Albatros.
 
Voor meer verenigingsinformatie: www.svconventus.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.