Griekse erkenning voor Zwijndrechtse vrijwilliger

24 maart 2009
Griekse erkenning voor Zwijndrechtse vrijwilliger

ZWIJNDRECHT - Op zaterdagavond 14 maart ontving Dimitri Triantos in de Griekse hoofdstad Athene een award voor zijn jarenlange inzet als vrijwilliger. Deze erkenning ontving hij van de Vereniging van het Griekse dorp Athamanion. Half februari kreeg Dimitri, sinds begin jaren ’90 vrijwilliger bij Internationale Kinderhulp Nederland (IKN), een telefoontje vanuit Griekenland. Hij werd uitgenodigd voor een feestavond van zijn dorpsgenoten. Zijn geboortedorp, Athamanion ligt in hoog in de bergen in het Westen van Griekenland. Veel inwoners van dit prachtig gelegen bergdorpje hebben een bestaan in de Griekse hoofstad gevonden.

Daarom werd de award uitgereikt in Athene.  Het was dit jaar voor het eerst, dat er een award werd uitgereikt in het kader van de filantropie. Dimitri kreeg deze erkenning, omdat hij zich al bijna 20 jaar inzet voor het wereldwijde werk van International Children’s Care (ICC). Zelfs voordat IKN in Nederland officieel startte (3 mei 1994) reed hij al naar Roemenie met hulptransporten. Onder zijn bezielende leiding zijn er vanaf 1992 al zo’n 25 hulptransporten verzonden.

Op de foto: Dimitri (midden)  ontvangt  de award van Noeli Triantou (voorzitster van de Vereniging). Magda Triantos (rechts) is ook blij met de erkenning.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.