Raadsvragen over situatie Kijfhoek

26 maart 2009

ZWIJNDRECHT - Deze week stonden de raadsvragen over Kijfhoek op de agenda van de Zwijndrechtse raadscarrousel. De vragen waren in december gesteld en werden na ruim twee maanden pas beantwoord. Ondertussen was er al veel gebeurd rond kijfhoek. De aandacht voor de Blue Lagoon die zou moeten sluiten heeft heel veel commotie veroorzaakt en waren ook de aanleiding van de vragen van de fractie van Lijst Chris Moorman (LCM).

In januari was er plots de vergunningsaanvraag voor Kijfhoek die opdook. Dankzij de fractie van ABZ kwamen deze op de agenda, en als klapper op de vuurpijl moest plots de buurman van de Blue Lagoon de sportschool Extra Fit ook nog verdwijnen omdat deze in de gevarenzone van Kijfhoek komt te liggen met de nieuwe vergunning.

De fractievoorzitter van LCM memoreerde dat het allemaal wel lang heeft geduurd voordat de vragen beantwoord werden en vond het ook vreemd dat gedeputeerde Van Heiningen zich in de krant al uitsprak over het verplicht verdwijnen van Extra Fit terwijl in de beantwoording van zijn raadsvragen slechts sprake was van het alleen verdwijnen van de Blue Lagoon. Hij wacht ook nog steeds op de presentatie van de alternatieve locaties  door het college van B%W die in maart zouden plaatsvinden.

Ook PvdA raadslid J. Struijs is verontwaardigd over de uitspraken van de gedeputeerde van Heiningen. Hij vindt dat deze de risico’s van Kijfhoek niet moet bagatelliseren en is nogal verontwaardigd zo bleek tijdens de bespreking over de uitspraken in de media.
De milieuvergunning waar Zwijndrecht bezwaar tegen heeft aangetekend is slechter dan de voorgaande gedoogde vergunning. Volgens Van Heijningen is de situatie rond Kijfhoek veilig, zodra discotheek The Blue Lagoon en sportschool Extrafit verhuisd zijn.
De PvdA nodigde bij monde van de heer Struijs de gedeputeerde uit om eens in de gemeenteraad te komen praten.

Binnen de gemeenteraad is iedereen het er over eens dat er een alternatieve plek gevonden moet worden voor de Blue Lagoon.
Extra Fit zit volgens Burgemeester Scholten op de foute plek binnen het bestemmingsplan. Mike Zadelhoff de eigenaar is ernstig geschrokken van de overval die ambtenaren bij hem pleegden en hem met het voldongen feit confronteerden.

Gelukkig heeft de wethouder handhaving zich uitgesproken om zelf de handen uit de mouwen te steken bij een verhuizing aldus de burgemeester. Hij gaf ook aan op de vragen van LCM dat er nu door de provincie en gemeente samen gezocht wordt naar een oplossing voor de Blue Lagoon en dat de provincie bereid is om zelfs daarvoor een bestemmingsplan wil; wijzigen.

Over de situatie rond Extra fit is het wat lastiger. Ook hier wil de raad een oplossing en dat is iets waar het college niets voor voelt. De sportschool past niet in het bestemmingsplan. “We hebben het nagezocht, maar er zijn nooit toezeggingen gedaan. Dat hebben we zelfs nog nagevraagd bij voormalige wethouders. Extrafit zit daar echt illegaal. Dat die sportschool weg moet, is gewoon ondernemersrisico,'' aldus Burgemeester Scholten. Een vergunning van de brandweer is nog geen vestigingsvergunning of legalisatie binnen het bestemmingsplan aldus de Burgemeester Extrafit kreeg probleemloos een gebruiksvergunning van de brandweer zonder dat er bij iemand toeters of bellen gingen rinkelen.

De situatie van de sportschool paste niet direct in de discussie rond de vragen van LCM maar het is wel duidelijk dat met de beantwoording en de handelswijze binnen de gemeente Extra fit sterk staat om zich te verdedigen tegen de zogenoemde illegaliteit. Na zes jaar als bedrijf er gezeten te hebben zal er nog een flink robbertje gevochten moeten worden door juristen om helder te krijgen hoe binnen het bestuurrecht de boel is geregeld.
Kijfhoek blijft zijn naam eer aan doen.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.