Albatros A1 promoveert naar de Overgangsklasse

30 maart 2009
Albatros A1 promoveert  naar de Overgangsklasse

ZWIJNDRECHT -  Het A1-team van de Zwijndrechtse korfbalvereniging Albatros heeft afgelopen zaterdag promotie naar de Overgangsklasse afgedwongen.
In de Amsterdamse Sporthallen-Zuid behaalde Albatros op de valreep de benodigde 5e plaats op het NK voor districtskampioenen. Sombere gezichten bij sporters en meegereisde supporters na de eerste twee wedstrijden die door het team van Daan Euser met 5-4 (Telstar) en 4-3 (SDO) verloren werden.
Albatros ontbeerde vooral aanvallende kracht en leek te bezwijken onder de druk van de korte en vaak fysieke harde wedstrijden.  De laatste poulewedstrijd tegen het Assense ASKO moest dus gewonnen worden om als derde in de poule te eindigen. Tegen deze zwakkere broeder wist Albatros ditmaal het hoofd wel koel te houden: 4-1.
Hoewel de eigenlijke finale van dit NK ging tussen AW/DTV uit Amsterdam en het Kamerikse SDO, speelde Albatros hun finale om de laatste

promotieplaats tegen Dalto A2. Het werd een gelijkopgaand duel waarin Albatros zich na een kleine achterstand terugknokte en uiteindelijk met 8-7 won. De opluchting en blijdschap na het laatste fluitsignaal maakten in de bus en later in de Albatroskantine plaats voor uitgelatenheid en een klein feestje. 
Promotie naar de Overgangsklasse werd dan toch maar bewerkstelligd door dit team dat zich nu kan gaan opmaken voor deel twee van de veldcompetitie!
Sommige teams hebben hun eerste veldoefenwedstrijd ook al achter de rug en de trainingen op het veld zijn volop losgebarsten.
Voor vijf Albatrosteams begint a.s. zaterdag de voorjaarscompetitie.  Het thuisprogramma bestaat uit de wedstrijden van senioren 5 en 8. ’s Avonds hebben de medewerkers van de korfbalclub hun jaarlijkse feestavond.


Bijlage foto:  Albatros A1 blij met promotie!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.