Eerste prijs voor brandweer Heerjansdam

30 maart 2009
Eerste prijs voor brandweer Heerjansdam

ZWIJNDRECHT - Brand in een motorblok, met daarbij een slachtoffer, bij een fruitteeltbedrijf is zaterdag 28 maart het scenario geweest van de brandbestrijdingswedstrijd voor de kring Leerdam & Omstreken van de regio Zuid-Holland Zuid. Deze werd gehouden in Schoonrewoerd, gemeente Leerdam. Negen deelnemende brandweerkorpsen streden om de twee felbegeerde plaatsen voor de regiokampioenschappen. Brandweer Zwijndrecht post Heerjansdam speelde mee als gastspeler.

De wedstrijdploegen werden geconfronteerd met het volgende, in scène gezette, incident; Bij een fruitteeltbedrijf in Schoonrewoerd ontstaat brand tijdens werkzaamheden. Een beunhaas is achterin een loods bezig met het opknappen van motorblokken. Om deze motoren te liften maakt de man een gat in de bovenverdieping, zodat hij hier een takel kan plaatsen. De vonken van de slijptol, waarmee de beunhaas zijn gat maakte, kwamen bij het motorblok terrecht met brand als gevolg. De man raakt door de brand ingesloten en kan niet meer vluchten. Een medewerker van het fruitteeltbedrijf bemerkt deze brand op, belt de 112-alarcentrale en wacht vervolgens de deelnemende brandweerkorpsen op.
Aan alle ploegen de taak om binnen de gestelde tijd het slachtoffer op een correcte manier te redden evenals de vuurhaard te blussen. Dit vanzelfsprekend in de volgorde van noodzaak, maar welke tactiek was aan de bevelvoerder en zijn team.

Tijdens de prijsuitreiking in de brandweerkazerne van Schoonrewoerd bleek de brandweerpost Heerjansdam hier het beste in geslaagd te zijn en behaalde de eerste plaats, gevolgd door Giessenburg en Ameide-Tienhoven. In navolging van Hendrik-Ido-Ambacht, welke zich vorige week al plaatste, heeft ook Heerjansdam zich geplaatst voor het regiokampioenschap brand later dit jaar.
 
Foto: Gerben van den Boom

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.