Groote Lindt verliest in slotminuten uit van Tricht

31 maart 2009
Groote Lindt verliest in slotminuten uit van Tricht

ZWIJNDRECHT - Voor Groote Lindt stond de uitwedstrijd tegen Tricht op het programma. In de thuiswedstrijd kwamen de Lindtenaren pas in de 2e helft op stoom en werd de wedstrijd met 5 – 1 gewonnen. Tricht dat 3e van onder staat en als het daar blijft staan zal het nacompetitie moeten gaan spelen, heeft alle punten keihard nodig en zullen er alles aan doen om zich nog direct veilig te gaan spelen. Het gat met de Lindt is maar 6 punten en dus bij winst van Tricht hebben ze de Lindt weer in het vizier.

De Lindt begint slordig aan de wedstrijd, passes komen niet aan en hierdoor komt het niet aan voetballen toe. Het is Tricht dat scherp en met veel passie de wedstrijd naar zich toe probeert te trekken, tot kansen komt het niet. Tricht zoekt wel veel de aanval maar dit loopt vaak uit op schoten vanuit de 2e lijn en menige aanval werd door de Lindt tot corners verwerkt waar geen gevaar uit voortkwam. In de 17e minuut is het bijna raak voor de Lindt. Javier Cabanelas die na een week ziekte weer rechts aan de buiten kant had plaats genomen, zet voor op Danny Buijink, die de bal half achter zich krijgt speelt de bal met de hak tegen zijn tegenstander aan.

De bal komt via een verdediger van Tricht bij Steven de La Rambelje en deze schiet de bal met een halve omhaal op de goal, maar de doelman van Tricht weet nog net zijn vingertoppen tegen de bal te krijgen en het schot zo tot corner te verwerken. Tricht doet al in de 28e minuut de eerste wissel. Groote Lindt zal kort daarna ook een wissel toepassen. Sven Tak wordt naar de kant gehaald en daarvoor wordt Jonne van Bockhove in het veld gebracht. Hij moet voor wat meer rust in de defensie van de Lindt gaan zorgen. Dat lijkt ook zijn vruchten af te werpen. De Lindt is vanaf dat moment wat rustiger aan de bal en krijgt zo wat grip op de wedstrijd. Tot doelpunten komt het de eerste helft niet.

De tweede helft neemt de Lindt meteen het initiatief. De Lindt kan veelvuldig aanvallen over links. Het is Danny Muller die al na 1 minuut de achterlijn haalt op een pass van Danny Buijink en Cabanelas bij de tweede paal vindt. Deze ziet zijn inzet over de goal verdwijnen. Gelijk daarna is het weer Danny Muller die nu door Nick Lansbergen wordt gelanceerd. Muller behoudt het overzicht en trekt de bal nu terug op de inlopende Steven de la Rambelje, maar ook die is niet gelukkig in de afronding.

De Lindt houdt de druk op de tegenstander hoog en dat wordt in de 62e minuut beloont. Een goede actie van van Aalst op rechts. Deze zet de bal voor en Danny Buijink kan de bal bij de tweede paal binnen koppen. Deze goal is voor Tricht het sein om er een schepje boven op te gaan doen. Tricht gaat wat fysieker spelen hierdoor wordt de wedstrijd minder sportief en dat resulteert in de nodige opstootjes.

De Lindt probeert de druk van de goal te houden door na de 0 – 1 niet terug te gaan lopen maar de tegenstander op eigen helft vast te zetten. Dit houdt wel in dat er veel ruimte achter de verdediging komt te liggen en met het spel wat Tricht op dat moment speelt, door steeds de bal de diepte in te spelen levert dit wat kansen voor de thuisploeg op. In de 84e minuut wordt Rob van Nifterik door de lucht aangespeeld, deze neemt de bal op de borst aan en probeert Lansbergen uit te spelen, laatst genoemde loopt op snelheid op zijn tegenstander af en legt hem wat ongelukkig neer en de scheids legt de bal op de stip. Wesly van Maurik krijgt de bal pas in tweede instantie als de bal via de paal terug het veld in komt in de goal en zo staat het 1 – 1 en zijn er nog maar 6 minuten te spelen. In de blessuretijd gaat Tricht er nog met de volle winst vandoor. Na een mislukte buitenspelval is het invaller Remco de Haan die zijn ploeg de volle winst brengt. Het gat met Tricht is hierdoor teruggelopen tot 3 punten. Volgende week speelt de Lindt alweer een uit wedstrijd, dan is W.N.C. de tegenstander.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.