Fotoclub Zwijndrecht bestaat in september 2009 50 jaar.

31 maart 2009
Fotoclub Zwijndrecht bestaat in september 2009 50 jaar.

ZWIJNDRECHT - Fotoclub Zwijndrecht bestaat in september 2009 50 jaar. In die maand wordt er in Fotogalerie Zwijndrecht een grote jubileumtentoonstelling gehouden. In de aanloop naar deze tentoonstelling worden er in de maanden die daaraan vooraf gaan vijf exposities gehouden. Iedere expositie omvat een decennium. In de expositie van april staan de jaren 1989 tot en met 1999 centraal, met werk van fotoclubleden en een terugblik op een expositie van vroeger.
 
Er werden tijdens de jaren 1989-1999 door de Fotoclub diverse workshops voor de leden georganiseerd, met thema's zoals zelfportret, beweging, collage, installaties, drieluik, nacht, model en portret. Dit heeft heel bijzondere foto's opgeleverd, waarvan er een aantal te zien is op de expostie in april 2009.
 
Het einde van dit vierde decennium van de Fotoclub markeert ook het begin van het einde van de analoge -of zoals liefhebbers het noemen: natte - fotografie. De eerste digitale camera's worden schoorvoetend aangeschaft en in plaats van over korrels, ontwikkelaar en negatieven te praten, wordt er steeds meer over pixels, scannen en printers gesproken.
Zo krijgt de amateurfotografie weer een geheel nieuwe dimensie, wat weer een nieuwe groep jonge fotografen aantrekt.
 
Op deze expositie van april 2009 hangen daarom de eerste en meteen de laatste zogenaamde "natte" foto's. De eerste, omdat dit de eerste foto's zijn van de leden die in deze periode lid zijn geworden. En de laatste, omdat inmiddels de hele Fotoclub, op een enkeling na, is overgestapt op de digitale fotografie.
 
 
Van 4 t/m 25 april iedere zaterdag 11.00 uur tot 16.00 uur.
Fotogalerie Zwijndrecht is gevestigd aan de Rotterdamseweg 126 (hoek Koninginneweg) te Zwijndrecht.
De toegang is gratis.
 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.