College stelt alternatieve locaties discotheek The Blue Lagoon voor

01 april 2009

ZWIJNDRECHT - Het college van burgemeester en wethouders heeft in Zwijndrecht  twee mogelijk geschikte locaties gevonden  voor discotheek The Blue Lagoon  Het gaat om een terrein aan de Achterlindt en een kantoorpand van Van Leeuwen Buizen.  

In verband met de aanvraag van Prorail van een nieuwe milieuvergunning voor rangeerterrein Kijfhoek moet The Blue Lagoon naar een andere locatie uitzien. De provincie Zuid-Holland is de bevoegde instantie om de nieuwe milieuvergunning af te geven. Het college hecht er grote waarde aan om de discotheek voor jongeren uit de Zwijndrechtse Waard te behouden en is daarom naarstig op zoek gegaan naar alternatieve locaties.

In haar onderzoek heeft de gemeente argumenten benoemd waar de locatie aan moet voldoen. De locatie moet goed en op een veilige manier bereikbaar zijn voor met name de Zwijndrechtse jeugd, maar ook voor de jongeren uit de Zwijndrechtse Waard. De discotheek moet ruim 1000 bezoekers kunnen huisvesten. De discotheek moet bij voorkeur niet in een woonkern liggen. Bij haar zoektocht is de gemeente uitgegaan van zowel nieuwbouw als bestaande gebouwen.

Op grond van de gestelde argumenten heeft de gemeente uit meerdere locaties de twee meest geschikte gekozen om verder te onderzoeken. Deze twee locaties zijn: een terrein aan de Achterlindt nabij industrieterrein De Geer en het kantoorpand van Van Leeuwen Buizen aan de Lindtsedijk.

Deze locaties zijn voorgelegd aan de heer Biesheuvel, eigenaar van The Blue Lagoon. Hij heeft deze locaties op dit moment in overweging genomen. In de tweede week van april heeft de gemeente weer een gesprek met de eigenaar om de opties verder door te nemen en afspraken te maken over mogelijke vervolgstappen.

Het gaat dan onder meer om: welke procedures (bestemmingsplan) zijn nodig; welke brandweereisen gelden op de gekozen locatie, wat zijn de milieuaspecten (bijvoorbeeld veiligheid en geluid) en welke stedenbouwkundige randvoorwaarden worden gehanteerd?

De directie van Van Leeuwen Buizen is geïnformeerd over het voorstel van de gemeente en zullen bij het proces worden betrokken, als de eigenaar van The Blue Lagoon de mogelijkheid van herbestemming verder wenst te onderzoeken.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.