Blue Lagoon nog lang niet verhuisd

02 april 2009
Blue Lagoon nog lang niet verhuisd

ZWIJNDRECHT - De Blue Lagoon moet uit de risicocontour verdwijnen: daar is iedereen het over eens.
Het rijk, de provincie, Pro Rail en de gemeente vinden allen dat de huidige plek niet handhaafbaar is als plek voor de bekende Zwijndrechtse discotheek.

Net op de laatste dag van maart heeft het college een brief geschreven aan de raad over alternatieve locaties voor de Blue. Echt nieuw zijn de genoemde locaties van het college niet aldus de eigenaar dhr. Biesheuvel. Het is hetzelfde lijstje als in december. Het heeft alles weg van een 1 april grap; vervolgt hij desgevraagd, maar ik wacht wel de behandeling in de gemeente af.

Echt blij kan hij er niet van worden. Hij heeft een initiatief ingediend om naast de locatie van de manege een nieuw complex te bouwen. Het college is nog met die mogelijkheid bezig zo valt te lezen uit de brief aan de raad. Burgemeester Scholten merkte kort geleden nog op in de carrousel dat de provincie bereid was om naar alternatieve locaties te kijken en zelfs een bestemmingsplan wilde wijzigen ten bate van de verhuizing van de Blue Lagoon.

De geopperde locaties zijn ook nog niet kant en klare opties. Als de mogelijkheid van de Geer bekeken wordt, herinnert Biesheuvel zich nog allerlei bezwaren die hij op de huidige locatie heeft meegemaakt met ondernemers.

Bij de locatie Van Leeuwen is er ook nog sprake van de eigenaar waarmee eerst overeenstemming gevonden moet worden. Biesheuvel heeft een bod van het rijk gekregen wat nu niet direct toereikend is om zomaar even te verbouwen of te verplaatsen. Kortom: het is nog even flink doorstuderen en kijken wat tot de meest reëel opties gaat behoren. Tot die tijd wacht dhr Biesheuvel even de reacties binnen de politiek af.

Op de foto: Als het zo doorgaat is een locatie voor de Blue zoals bijvoorbeeld zijn naamgenoot aan het strand van Scheveningen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.