Korfballers Albatros nog ongeslagen

06 april 2009
Korfballers Albatros nog ongeslagen
Albatros 1 dat zaterdag de belangrijke ontmoeting tegen Vitesse gaat spelen

ZWIJNDRECHT -  De Zwijndrechtse korfbalvereniging Albatros is in haar eerste zes competitiewedstrijden in de voorjaarscompetitie ongeslagen gebleven. Senioren 5 en 8 speelden hun eerste thuiswedstrijd en wonnen met respectievelijk 13-5 en 17-3 van THOR 3 en Bolnes 5.


Albatros B2 kreeg eigenlijk iets te weinig met de 6-6 bij Nieuwerkerk B2 en D1, E1 en F2 wonnen van de concurrentie van DEETOSSnel/Volhuis met 2-17, 0-8 en 0-3! Dus een hele goede start van deze veldcompetitie.
Albatros oefende met veel teams bij HKC in Hardinxveld en zowel Albatros 1 en 2 wonnen hun wedstrijd. Leon Teunissen scoorde zelfs een hattrick (drie doelpunten op rij zonder tegentreffer), wat natuurlijk alleen bij een oefenwedstrijd met vrijuit wisselen mogelijk is.


Albatros A1 en A2 namen met wisselend succes deel aan het SKF-jeugdtoernooi in Veenendaal  A1 had het zwaar in een poule met hoofdklassenploegen en heeft nu nog een week om de vorm en scherpte van de zaal weer terug te vinden. De ploeg van Daan Euser staat als debutant bovenaan in de Overgangsklasse D en speelt a.s. zaterdag haar eerste wedstrijd thuis tegen SKF A2.


’s Avonds werden de medewerkers van de korfbalclub in het zonnetje gezet. De activiteitencommissie had een heuse dinnershow voor hen in petto en trakteerde de gasten op heerlijk eten en spetterende optredens. De avond werd een doorslaand succes!


A.s. zaterdag barst het veldprogramma pas echt los met maar liefst 17 thuiswedstrijden tussen 09.00 en 17.30 uur op het kunstgras van sportcomplex Develstein.
Voor Albatros 1 staat er zaterdag meteen een topper gepland. De ploeg van Michel Koppelaar speelt om 16.00 uur thuis tegen koploper Vitesse dat het kampioenschap in de zaal aan haar neus voorbij zag gaan en ook vorige week in de eerste veldwedstrijd met een 16-10 nederlaag bij Avanti geconfronteerd werd. Wil Albatros aanspraak maken op de titel, moet er eigenlijk zaterdag van Vitesse gewonnen worden!

 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.