Winnende korfbalteams Conventus

06 april 2009

ZWIJNDRECHT -  

Het veldseizoen is weer begonnen. Na een, qua resultaten, mindere zaalcompetitie gaan de korfbalteams proberen de veldcompetitie naar behoren af te maken.

Doordat het korfbalverbond competitiewedstrijden gepland had tijdens het Hemelvaartweekend, moest het afgelopen weekend, 4 en 5 april 2009, als inhaalweekend gebruikt worden. Tijdens het Hemelvaartweekend is heel Conventus op haar jaarlijks terugkerend kampevenement.

Conventus KA1 mocht de competitiespits afbijten tegen het Dordtse Sporting Delta. Tijdens de zaalcompetitie was dit de angstgegner van de oudste jeugdleden van de Zwijndrechtse fusievereniging. Daar was nu niets van te merken, getuige een 10-0 ruststand. De tweede helft was een formaliteit, zodat de eindstand toch nog meeviel voor de Dordtenaren: 13-4.

De oudjes beginnen met een gehele nieuwe competitie en zijn gelijk favoriet voor de titel. Eenvoudig werd KC Dordrecht met 11-6 verslagen.

Het laatste team binnen de zondaglijnen was het reservetam. Conventus KS2 had al 7 maanden niet gewonnen. Het sterker geachte Sperwers 2 kwam op bezoek. De start was hoopgevend en tijdens de rust was er een 7-4 voorsprong. Na de rust kwam de klad er in, wat een tussenstand met nog een kwartier te spelen van 7-9. Verschillende wissels en de nodige strafworpen voorkwamen echter een nederlaag: 11-10 voor de tweedelingen. Opmerkelijk was, dat van de elf gescoorde doelpunten er 8 van de strafworpstip werden gescoord. Gevierde man hierbij was Roeland van Breugel, die er 6 ingooide.

Overige uitslagen: Nieuwerkerk D1 – Conventus KD1 5-2, ACKC D2 – Conventus KD2 11-0 en Deetos E3 – Conventus KE1 6-3.

Aanstaand weekend wordt er alleen op de zaterdag gespeeld. Tijdens het paasweekend is er een volledig thuisprogramma startend met KE1 om 09.30 en eindigend met KB1 om 15.15 uur.

Doordeweeks oefenen de seniorenselectie en de A-jeugd tegen DVS ’69 uit buurgemeente Hendrik Ido Ambacht.

Voor meer verenigingsinformatie: www.svconventus.nl

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.