Schrijfwedstrijd: vroeger was alles beter/slechter

06 april 2009
Schrijfwedstrijd: vroeger was alles beter/slechter

ZWIJNDRECHT - 'Vroeger was het beter/slechter' is het thema van de schrijfwedstrijd die georganiseerd wordt in het kader van Drechtsteden Schrijft, een vervolg op het project Drechtsteden (Ge)dicht. Bewoners van de Drechtsteden worden opgeroepen een kort verhaal te schrijven van maximaal 1000 woorden over dit thema. Het mag een algemeen verhaal zijn maar kan ook over iets speciaals gaan, bijvoorbeeld dat je in een noodsituatie met je mobieltje snel iemand kon bellen en dat dit vroeger niet kon. Vroeger kan 50 jaar geleden zijn maar ook 5 of 10 jaar geleden. Mensen met een andere culturele achtergrond mogen ook een verhaal schrijven waarom het in hun land van herkomst beter of slechter was.

Er zijn drie leeftijdsgroepen:

  • 6 t/m 12 jaar
  • 13 t/m 21 jaar
  • 22 jaar en ouder

In elke categorie zijn er mooie prijzen te winnen. De winnende verhalen worden later in het jaar gepubliceerd in een klein boekje.Het verhaal moet in het Nederlands zijn en mag niet al eerder gepubliceerd of bekroond te zijn en dient uiterlijk zondag 31 mei 2009 in het bezit zijn van Drechtsteden Schrijft. Iedere deelnemer kan maximaal 2 verhalen inzenden.

Op een bijgesloten apart vel dienen de volgende gegevens te worden vermeld: titel van het verhaal, naam van de inzender, geslacht, leeftijd, adres, telefoon en e-mailadres.Het verhaal kan men sturen naar: Drechtsteden Schrijft, Postbus 11117, 3004 EC Rotterdam of mailen naar info@drechtstedenschrijft.nl. De bekendmaking van de winnende verhalen en de prijsuitreiking vinden plaats op zondag 21 juni om 14.00 uur in de Bibliotheek in Zwijndrecht, Norderstedtplein 8.

In het kader van Drechtsteden schrijft zullen er dit jaar verschillende activiteiten georganiseerd zoals op zaterdag 23 mei een publieke  Schrijfmarathon op de Waterferry met 6 schrijvers, dichters en journalisten uit de Drechtsteden. Verder zijn er schrijfworkshops op middelbare scholen, trekken allochtone verha-lenvertellers langs de basisscholen en zijn er lezingen van schrijvers. Zie www.drechtstedenschrijft.nl.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.