Wereldkampioen uit Zwijndrecht gehuldigd in Leiden

17 april 2009

ZWIJNDRECHT - Afgelopen weekend is Kimberly Groenewegen uit Zwijndrecht wereldkampioen Twirlen geworden. Kimberly had bijna niet mee kunnen doen aan de wereldkampioenschappen in België door ontbrekende sponsorgelden. Alles zat in aanloop tegen met het vinden van voldoende sponsorgelden en de aanvraag van subsidie in Zwijndrecht.

De adviezen van de gemeente voor NOC/NSF en sportservicebureau Zuid-Holland waren niet van toepassing, maar op het laatste moment viel alles op zijn plaats en kon zij deelnemen aan het WK in Gent van tot 8 tot en 12 april. Aan het WK namen 12 landen deel waaronder onder andere; Amerika, Duitsland, Italië, Canada genoeg concurrentie dus.

Kimberly nam deel aan de wedstrijden met de Nederlandse ploeg de Kopergirls uit leiden. In de ploegenwedstrijden was de concurrentie heel zwaar en lukte het de ploeg van de Kopergirls tweede te worden omdat de concurrentie van de Amerikaanse ploeg te zwaar was.
Een geweldige prestatie weliswaar voor het Kleine Nederland om tweede te worden.

Kimberly is als vrijwilligster in Zwijndrecht altijd bereid om met haar ideeën en inzet haar beste beentje voor te zetten. Zij wordt binnenkort gehuldigd in Leiden. Het college van B & W ontvangen dan de Kopergirls, -eigenlijk zou je ze nu de Zilvergirls kunnen noemen- op het gemeentehuis in Leiden.

In Zwijndrecht kennen ze daar nog geen traditie in. Ook al zijn er initiatieven genomen in het verleden ( de pollitxprijs) en is er in de politiek al aandacht voor geweest ( een stadspenning) is dit nog steeds niet van de grond gekomen. Het college is nu op de hoogte gebracht en vanuit de politiek gaat er weer aandacht voor komen. Misschien dat de nieuwe wereldkampioene nu ook in Zwijndrecht gehuldigd mag gaan worden. De krant en wij besteden er in ieder geval wel aandacht aan.

Een knappe prestatie mag altijd gevolgd worden door een stimulerende huldiging. Zwijndrecht is in ieder geval een wereldkampioen rijker waarvan akte. Ze heeft in ieder geval naast een heel trotse moeder nog vele trotse fans die haar toejuichen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.