O & O successen

20 april 2009
O & O successen

ZWIJNDRECHT - Voorbije weekend is de Zwijndrechtse Gymnastiek Vereniging O & O op een drietal fronten met succes actief geweest. De meisjes/dames selectie individueel toestel turnen verwerkten in de aanloop naar het Nederlands kampioenschap in Varseveld de halve finale van de 2de divisie. Voor de Zwijndrechtse turnclub kwam Cynthia Kroon in actie. Cynthia turnde een goede wedstrijd en wist in een groot deelnemersveld met een puntentotaal van 33,233 als derde uit de strijd te komen. Met dit resultaat plaatste zij zich voor het NK. Deze vindt op 23 mei plaats in Reusel.

De selectie ritmische gymnastiek hadden zaterdag in Aalsmeer de halve eindstrijd voor de meisjes B individueel en duo’s. Zondags werd in Heerenveen het groepswerk verwerkt. Op beide fronten werd er goed gepresteerd.  In Aalsmeer werd er beslag gelegd op zes finale plaatsen. Deze kwamen op naam van Madelon van Rijn, individueel met 25,383 pnt. een zevende laats in de categorie 3B. Hierbij staat Cynthia Bezemer als eerste reserve genoteerd. Zij eindigde op de elfde plaats.

In deze categorie gingen de duo’s Madelon van Rijn/Ashley Roodhorst en Eline van Leeuwen/Cynthia Bezemer naar de eindstrijd. Het koppel van Rijn/Roodhorst werd met 19,650 pnt. knap tweede en het koppel van Leeuwen/Bezemer eindigde  met 19,050 op de zesde plaats. In de categorie 4 kwamen de finaletickets op naam van Denise van Wijngaarden en Beau Vlok. Denise werd met 25,150 pnt. vierde, op de voet gevolgd door Beau die met 25,058 als vijfde eindigde. Ook het groepswerk ging O & O goed af.

In de categorie 4 kwam de groep bestaande uit Madelon van Rijn, Beau Vlok, Nadia Amenou, Kim van de Velden, Elina van Leeuwen en Denise Leijten met de touwoefening als eerste uit de strijd. De score kwam uit op 14,8 pnt. Met de hoepelcompositie eindigde de groep op een zesde plaats.

Op niveau 2B legde het team bestaande uit Lieke van Leeuwen, Christie  Terlouw, Tamara de Man, Marielle Denecker, Zoe Roozenblad en Tessa van Rijn met de hoepeloefening beslag op het zilver en met de lintoefening  beslag op het brons.
Tot slot was er brons in de categorie 1B. De ploeg samengesteld met de dames Stefanie Schoonbeek, Lisette Verhagen, Manouk Uytdehaag, Ilse Schouten en Kilianne Bezemer eindigde op de derde plaats met de hoepeloefening Met de oefening knots gecombineerd met lint eindigden de dames op een zesde plaats.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.