Goed begin is halve werk voor conventus.

20 april 2009

ZWIJNDRECHT -
Scheidend coach Bert van der Velden kan even rustig ademhalen. Na degradatie tijdens de zaalcompetitie wisten de selectiespelers, dat ook tijdens de laatste veldwedstrijden alle hens aan dek is om degradatie te voorkomen. De eerste stap echter is met verve genomen. De Tilburgse tegenstander OJC, directe concurrent, werd met 14-10 verslagen. Het collectief was de grote winnaar, waardoor een verder makkelijk spelend Conventus alleen verzuimde om een grotere en afgetekende overwinning in de archieven te schrijven. OJC had deze wedstrijd toch aangegrepen als een laatste kans voor behoud in deze klasse. Verschillende ervaren spelers e speelsters waren opgetrommeld, terwijl deze spelers normaal lager acteerden. Het deerden de Zwijndrechtenaren niet en wonnen elk persoonlijk duel. Bij rust was het 7-2 en was het verschil al gemaakt. De man van de wedstrijd was Niels de Kok. Natuurlijk in samenwerking met zijn vakgenoten wist hij maar liefst achtmaal de korf te vinden. Andere doelpuntenmakers Remco Welgraven, Priscilla Zijlmans (3x) en Jorrit de Bruijn (2x), weer terug van weggeweest na zijn uitstapje naar Australie.
De reservisten hadden als enige seniorenteam een vervelende middag. Het zeer lager geklasseerde OZC trok met 10-12 aan het langste eind, terwijl de Conventussers gedurende bijna de gehele wedstrijd op voorsprong speelden.

Het derde team had Deetos als tegenstander. In dit team van de Dordtenaar speelde ook de nieuwe trainer voor volgend seizoen van de selectie, Govert van Hooijdonk. Zijn inbreng was nihil, getuige een 13-12 overwinning.
De oudjes stevenen waarschijnlijk op een kampioenschap af. De tweede wedstrijd werd in successie gewonnen, bij en in tegen Dordrecht werd zelfs in mindertal met 8-15 gewonnen. Volgende week tegen Movado is een cruciaal duel.
De A-jeugd en de B-jeugd van Conventus zijn nog steeds ongeslagen. De A-jeugd rekende op gras af van Juliana (7-10), terwijl de B-jeugd concurrent Movado weer het nakijken gaf (2-4). Wel jammer was het missen van twee strafworpen en vel doorloopballen. Doelpuntenmakers Anniek Voskuijl (2x) en Walter Slingerland (2x).
Conventus C1 won overtuigend van buurman/vrouw Albatros met 1-11

Overige uitslagen:
Conventus D2 – Vlaardingen D 0-6, Conventus D3M – Vriendenschaar D3 nb, Conventus E1 – ACKC E 5-6, Conventus F1 – PKC F6 nb. En Conventus F2 – Juliana F 0-0

Aanstaande weekend spelen alle jeugdteams op zaterdag op vreemde bodem. A.s. zondag kan het eerste team een belangrijke stap maken voor behoud in de 2e klasse. Wanneer tegenstander OEC met goed gevolg wordt besteden (in Helmond), kunnen de Conventussers zich veilig spelen. Overigens de laatste wedstrijd onder leiding van trainer/coach Bert van der Velden. 
De enige twee thuiswedstrijden komen op naam van de oudjes (tegen Movado) en de oudste jeugdploeg (tegen Vlaardingen).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.