Aspiranten slaan Spijker)nisser's met koppen!

27 april 2009
Aspiranten slaan Spijker)nisser's met koppen!

ZWIJNDRECHT - Als aan het eind van een wedstrijd alle teamgenoten de pitcher van een honkbalteam jonassen, dan moet het haast wel zo zijn dat deze een bijzondere prestatie heeft geleverd. En dat was ook zo. De Spikes uit Spijkenisse werden op eigen (akker)grond verslagen.
Rob en zijn mannen vertrokken op de eerste vakantiedag (meivakantie) naar het nieuwe veld van de Spikes. De één reed er zo naar toe. De ander kreeg ruzie met zijn Tom Tom en verdwaalde en werd van het kastje naar de muur gestuurd (de schrijver van dit artikel).

Toen iedereen binnen was en de warming up erop zat waren Rob en zijn mannen klaar om voor de derde achtereenvolgende wedstrijd ongeslagen te blijven. Want door de 21-0 tegen de Gophers en de 13-8 tegen Holy stonden de Aspiranten aan kop.
De slaglijst zag er deze week als volgt uit: Dave 2, Michael 3, Mick 1, Dean 6, Ruben 4, Alex 8, Leon 5, Tom 7 en Chris 9. Jason had zichzelf niet voor de training afgemeld die week en stond reserve.

1e inning:
Dave was de eerste die aan slag kwam. Met 4 wijd kwam hij op het eerste honk. Dave kennende (snelheid) zou het daar niet bij blijven. Michael en Mick moesten duidelijk nog op gang komen en gingen beiden met 3 slag uit. In de tussentijd was Dave als een snelle postbode (bestaan die nog?) degene die de 1-0 binnenliep. Bij Dean straalde het zelfvertrouwen er vanaf. Hij sloeg een driehonkslag en scoorde de 2-0 toen Ruben en Alex met 4 wijd het eerste en tweede honk haalden. Leon was de derde nul. Een 3-0 voorsprong (Ruben kwam ook nog over de thuisplaat)! Ruben op weg naar het derde honk. Gelukkig hield de tegenstander de ogen dicht!? Mick beklom de heuvel. Moeder Wilma en vader Jan hielden hun adem in. De kleine grote man (vorig seizoen nog wel eens vergeleken met Napoleon) gooide alsof zijn broer Dave (catcher) een honkbalmagneet in zijn handschoen had. De eerste man ging na drie ballen uit op 3 slag. De zon scheen even heel fel (de oplossing daarvoor volgt later) waardoor de tweede slagman met 4 wijd op het honk kwam. Een harde onzuivere bal van 1 naar 3 zorgde ervoor dat Michael een balletje liet glippen. Veel meer kansen kreeg deze loper echter niet. De 3e en 4e slagman gingen met 3 slag terug naar de dugout. Michael had even ruzie met de bal.

2e inning:
Tom opende deze inning met een slagbal die de snelheid had van een stootslag. De bal dwarrelde naar de pitcher die Tom vakkundig uitgooide naar 3 (eerste honk). Chris kreeg 4 wijd. Dat gold ook voor Dave. Michael kreeg de bal op zijn been zodat er drie honken bezet waren. Toen gebeurde er iets waar je hogere honkbal voor gestudeerd moet hebben. Mick liep tegen een infield fly aan. Insiders probeerden het hem uit te leggen . Maar voor een aanstaande brugklasser gold alleen dat hij uit was. Hij was woest en brieste als een Przewalskipaard. Zijn wraak zou echter zoet zijn !! Inmiddels waren Chirs (4-0), Dave (5-0) en Michael (6-0) binnengekomen. Dean ‘the boss fisherman’ sloeg voor volk en vader land een geweldige home run! Wat een klap. Bij binnenkomst werd hij geknuffeld door het hele team (7-0).
Atletisch knuffelen. Dave en Dean Ruben raakte de bal ook goed en haalde het eerste honk. Alex kreeg een bal waar de hockeyers nog
naar zouden zoeken (zo laag was deze bal). Hij was dan ook de (onterechte) derde nul. Wat een vreugde na die geweldige homerun en inning! Mick had in de gelijkmakende slagbeurt zijn honkbalzonnebril opgezet. Het zag er werkelijk heel angstaanjagend uit. Maar als je dan in 10 ballen drie man naar de dug-out terugstuurd (3 keer 3 slag en 1 bal geraakt werpen) ben je een hele grote!! Onverschrokken, alsof hij dagelijks op de heuvel van de NYY staat, liep Mick naar de dug-out om de complimenten van de supporters en teamgenoten binnen te halen. Mick van Es met zonnebril. Dat maakte indruk!

3e inning
Leon opende het slagperk. Hij kreeg een bal tegen zijn bovenbeen. Kennelijk had hij geen last van deze bal (genoeg eelt). Tom knalde opnieuw een trutbal de wereld in. Hij had een enorme klap in zijn gedachten maar de bal had deze dag geen zin. (1 uit). Chris en Dave gingen met drie slag uit. Leon sprintte naar 8-0. Wat kon er mis gaan? Jason nam de plaats van Michael in op het eerste honk. Tom ging naar het derde honk. Leon naar rechtsbuitenveld. Ruben mocht relaxed toekijken. Toen Mick de heuvel betrad ging de eerste slagman snel terug naar de dug-out. Zat de schrik er nog in? Was er iets anders aan de hand? Er kwam een nieuwe slagvrouw op de heuvel. Helaas voor de Spijkenisser speelster. Ze ging met 3 slag uit. Het is voor een pitcher heel moeilijk om alle innings de concentratie te behouden. Ook bij Mick was de boog even ongespannen. Een wilde bal naar Tom op het derde honk en een paar doorgeschoten ballen zorgden voor de 8-2. Nog niets aan de hand. Maar toen er nog een zuivere HOME-RUN geslagen werd ging de stand naar 8-3. Toen gebeurde er iets dat de ouders en supporters de schrik om het hart gaf. Een hoge bal werd door Mick gevangen. Echter Dean was er ook naar op weg en torperdeerde Mick van achteren. Mick bleef roerloos liggen. Was er iets gebroken? Ademde hij nog? Ja hoor!! Na een aai over zijn bol, een korte massage op zijn enkel bewoog de kleine pitcher weer. Een zucht van verlichting ging door het stadion. Gelukkig werd
daarna de 3e nul gemaakt. Ik zie (niet) ik zie (niet) wat jij niet ziet! En het is Chris. Prachtige sliding. Maar is die helm niet een beetje groot?

4e inning
Michael had pech. Hij sloeg een verre maar hoge bal. Hij werd uitgevangen. Mick en Dean (die voor een nieuwe homerun ging) werden met drieslag uitgegooid. De langste jongen van de Spikes kwam aan slag. Dave maakte het nog even spannend door een harde bal naar Tom te gooien. Die bal ging voorbij aan de lange derde honk man. Het werd 8-4. Dat was direct ook het laatste wapenfeit want door uitstekend werpen gingen er 2 spelers met 3 slag uit en werd de lange speler uit Spijkenisse door een mooie (onbewuste) truc door Dean uitgetikt.
De derde opeenvolgende overwinning. Mick werd in de lucht gegooid door zijn teamgenoten. En terecht want 13 keer 3 slag is echt super!
Het team straalt vrolijkheid uit. Kan tegenslagen incasseren en terugkomen (tegen Holy werd een 0-4 achterstand omgebogen naar een geweldige overwinning) en er wordt geluisterd naar de coach (Rob en Appie). Met deze instelling kan er misschien wel eens iets heel moois ontstaan. Tom en Leon genieten nog even na Man of the match: Mick. Maar ook Dave pakte veel moeilijk ballen en het hele team presteerde
fantastisch. Ga zo door mannen! Tijdens de time out is iedereen aandachtig luisteraar van Rob v d Boomgaard

Voor een volledige fotoreportage van de wedstrijd klik hier.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.