Grote zoekactie naar drenkeling

27 april 2009
Grote zoekactie naar drenkeling

ZWIJNDRECHT - Een zoekactie van verschillende hulpdiensten heeft niets opgeleverd. De actie was opgestart nadat twee getuigen, een 17-jarig meisje uit Zwijndrecht en een 19-jarige jongen uit Delft alarm sloegen. Het tweetal zat op zondagavond 26 april 2009 omstreeks 22.15 uur op een bankje aan de rivier aan de Lindtsedijk. 

Ze hoorden beiden een baby heel hysterisch huilen. Ze zijn vervolgens in de auto gestapt en  op onderzoek uitgegaan. Ze hoorden nabij het water in de buurt van van Leeuwen Buizen het geluid steeds beter. Tevens zagen ze in een schim iets weglopen. Vervolgens werd de politie gewaarschuwd. Deze zette meteen een zoekactie op touw. De brandweer zocht met duikers in de rivier.

Een helikopter heeft met een warmtecamera de omgeving afgezocht. Rijkswaterstaat, de brandweer en de reddingsbrigade zochten met boten de waterkant af. Tevens werden nog twee politiehonden ingezet. Politieagenten zochten in de omgeving en gingen nog naar een hotel aan de Veerweg. Ondanks alle inspanningen werd er na bijna 4 uur zoeken niets aangetroffen. De zoekactie werd op maandagochtend 27 april 2009 omstreeks 02.00 uur gestaakt. Bij daglicht is op maandagmorgen nog door politieagenten langs het water gezocht, maar er werd wederom niets aangetroffen.  Er zijn bij de politie tot op heden geen meldingen van vermissing van een baby binnengekomen.

Foto: Gerben van den Boom

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.