Albatros steekt in goede vorm

27 april 2009
Albatros steekt in goede vorm

ZWIJNDRECHT - In tegenstelling tot het zaalseizoen steken de korfballers van Albatros 1 op dit moment een stuk beter in hun vel. Het zelfvertrouwen is weer gevonden en spelers hebben een positieve ontwikkeling in gang gezet. De eerdere wedstrijden tegen VEO waren lastig, maar Albatros liet er zaterdag 25 april met een overwinning van 14-21 in Voorburg geen twijfel over bestaan wie de beste ploeg heeft.

De spelers speelden als ploeg een zeer goede wedstrijd. Verdedigend sterk en zonder een moment in gevaar te komen. Na 35 minuten stond het al 4-11 en had VEO dus weinig meer in te brengen. De ploeg van coach Michel Koppelaar bleef scherp spelen en op deze momenten lukt ook alles en worden alle kansen volledig benut. Als de ploeg ook in de laatste fase doorgedrukt had, zou het verschil nog een stuk groter geweest zijn.

Het team is dus duidelijk in goede vorm en heeft zijn koppositie in de 1e klasse F verstevigd. Concurrent Vitesse verloor namelijk punten en heeft nog een wedstrijd minder gespeeld. Na een overwinning in de volgende wedstrijd tegen ONDO op zaterdag 9 mei, zou het kampioenschap de ploeg bijna niet meer kunnen ontlopen.

Voor Albatros 2 verliep de wedstrijd tegen VEO 2 wat minder soepel. Een van de vakken had gedurende de hele wedstrijd moeite met scoren, waardoor het niet lukte een voorsprong te pakken. Ook de inbreng van een aantal juniorenspelers bracht geen ommekeer. Een paar minuten voor tijd kwam de ploeg wel gelijk op 9-9, waarna VEO echter toch nog twee tegendoelpunten wist te scoren.

Albatros 4 blijft ook kijken naar de bovenste plaatsen in de poule door een ruime overwinning op koploper Deetos/Snel 8. Door een hoog schotpercentage werd een overwinning van 15-5 behaald.

Juniorenploeg Albatros A1 blijft winnen als koploper én debutant in de overgangsklasse.
De ploeg van Daan Euser, die deze week Oranje Wit uitschakelde in de 4e ronde van de bekercompetitie, had onverwachts weinig moeite met de nummer twee op de ranglijst RWA: 7-14.

Het eerste jeugdteam B1 moest opnieuw een teleurstelling verwerken: de ploeg verloor weer in de laatste minuut door een tegendoelpunt. Dit keer wist Oranje Wit B1 hen op het laatste moment met 8-7 af te troeven.

Albatros D1 blijft, na een eerdere nederlaag, nog steeds gaan voor het kampioenschap. Met de overwinning op GKV van 10-13 is weer een belangrijke stap gezet.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.