Jammerlijke verlies voor Conventus.

27 april 2009

ZWIJNDRECHT - oach Bert van der Velden bleef in zijn laatste wedstrijd als trainer/coach van Conventus helaas met lege handen staan, 13-11 tegen OEC uit Helmond. 

De eerste helft verliep uiterst succesvol. Lange aanvallen met wel liefst 7 á 8 kansen had een positieve ruststand van 4-7 tot gevolg. Negatief punt was, dat de gecreëerde kansen niet werden benut. Dat het missen van kansen hun eigen nederlaag zouden inleiden, was niet van te voren te bezien. In de tweede helft brak het heer en meesterschap en de tegenstander kon op vijftien minuten van het einde terugkomen tot 9-9.

Na een doelpuntenloze periode van ruim tien minuten van beide teams werd het duidelijk, dat de eerst scorende ploeg de winnaar zou worden. Tot teleurstelling van alle Zwijndrechtenaren kwamen de Helmonders voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong, waardoor het Conventusverzet was gebroken.

Wellicht ook doordat de eerste helft te veel kracht heeft gekost, konden de tegenstanders uitlopen, met een helpende scheidsrechter,  naar een 13-10 voorsprong. Uiteindelijke uitslag 13-11. Doelpuntenmakers
Niels de Kok (6x), Jorrit de Bruijn (2x), Vincent van Gool (2x) en Stefan Hoppel.

Het tweede team had een vrije dag. Het derde had een late uitwedstrijd tegen Deetos. Door het niet-opkomen van de scheidsrechter werd deze wedstrijd geleid door de Conventus-scheidsrechter Theo Winters. Ook het derde kon het net niet bolwerken en verloor met 11-10. Er werden helaas 3 strafworpen gemist. Positieve kant was de rentree van “goodold” Pascal van Gool.


De oudjes liggen op koers voor het kampioenschap. Movado 7 werd met 9-7 verslagen, na een 6-2 ruststand. Het werd nog even billen knijpen, de tegenstander kwam terug tot een 7-7 tussenstand, waarna Jeroen Buckers alle Dordtse illussies aan flarden schoot.
De één na oudste jeugdploeg, Conventus KB1 verloor haar uitwedstrijd tegen
nipt met 11-10. Daarbij moet wel worden aangetekend het meespelen van een Ridderkerkse heer, die qua niveau niet thuishoorde in de ploeg. Van de elf doelpunten nam hij maar liefst tien doelpunten voor zijn rekening.

Overige uitslagen GKV C3 – Conventus KC1 5-5, ACKC E1 – Conventus KE1 2-3, PKC F6 – Conventus KF1 3-2 en Juliana F2 – Conventus KF2 1-1.

Aanstaand weekend is er een summier programma. Eigenlijk een inhaalweekend, echter door het kampweekend (Hemelvaart) zijn deze wedstrijden naar deze (zon)dag verplaatst. Het vlaggenschip speelt thuis om 14.30 uur tegen Synergo en winst is zeer belangrijk voor lijfsbehoud in de 2e klasse. De andere wedstrijd is voor het derde, wat uitkomt in Schiedam en tegen Harga 2. Alle jeugdleden kunnen gaan genieten van een weekendje vrij om vervolgens allemaal aan de bak te moeten in het (thuis)weekend van 9/10 mei 2009.

Voor meer informatie: www.svconventus.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.