Dames van HSV Zwijndrecht sterk in Bergschenhoek

29 april 2009
Dames van HSV Zwijndrecht sterk in Bergschenhoek

ZWIJNDRECHT - Na een vrij competitieweekend stond zondag 26 april de tweede 'dubbel' van het seizoen op het programma, in Bergschenhoek tegen Orioles. Dertien dames sterk volgde 12 geconcentreerde innings met het gewenste resultaat.

Startend aan slag bereikte Yolanda Silfhout met één uit het honk na een veldfout, echter kon er niet direct worden gescoord. Danielle Zwitzer startte wedstrijd 1 als Zwijndrechtse pitcher en maakte hiermee haar eerste pitch-innings deze competitie. Zij gooide de eerste inning twee maal vier wijd, maar aangezien de Bergschenhoekse dames geen contact konden maken op de pitches leverde dit hen niets op.

In de tweede inning pakten de bezoekers de voorsprong, Daniëlle Janssen bereikte het eerste honk na vier wijd en scoorde op een hit 'n run-tweehonkslag van Nancy v/d Ham. In de derde inning ging HSV Zwijndrecht verder met scoren. Met één uit sloegen Marlinda Becker en Yolanda Silfhout honkslagen, waarna zij met twee uit werden binnen geslagen middels een tweehonkslag van Nicole Posno. Vervolgens werd de marge 0-6 in inning 4, terwijl slechts 1 honkslag geslagen werd. Nancy v/d Ham sloeg deze, maar ging uit in een 'F6/6-3' dubbelspel. Met twee uit volgde vier wijd voor Jelly Sinnema en pinchhitter Ellen v/d Moezel, waarna veldfouten op hits van Marlinda Becker en Yolanda Silfhout voor drie punten zorgden.

Deden de dames van Orioles iets terug? Zij sloegen in de vierde inning de eerste Bergschenhoekse honkslag op Danielle Zwitzer, waarbij het bleef. HSV Zwijndrecht wist ook in de laatste twee innings te scoren, slagbeurt 5 leverde twee punten op. Met één uit sloeg Daniëlle Janssen een honkslag, zij werd naar derde honk geslagen middels een tweehonkslag van Nancy v/d Ham. Een doorgeschoten bal en een honkslag van Jane Baas bracht beide dames over de thuisplaat. Slagbeurt 6 opende Marlinda Becker met een honkslag, zij kwam na een veldfout op derde honk en scoorde op een opofferingsslag van Yolanda Silfhout.

De wedstrijd leek in 0-9 te eindigen, echter scoorde Orioles in haar zesde en laatste slagbeurt eenmaal tegen. Met één uit en volle bak maakte de Bergschenhoekse slagvrouw een volle swing op een pitch van Danielle Zwitzer, maar het ontging de scheidsrechter en gaf haar vier wijd. Drie slagvrouwen later bepaalde zij de eindstand op 1-9 na een honkslag.

Danielle Zwitzer gooide de gehele wedstrijd (6 inn) en kwam tot 7 maal drie slag, 5 maal vier wijd en kreeg 2 honkslagen tegen. Aanvallend sloeg Nancy v/d Ham 3 uit 3 (1.000), gevolgd door Marlinda Becker met 2 uit 4 (.500) en 3 gescoorde punten.

Wedstrijd 2 startte redelijk gelijk aan de eerste, wederom bereikte enkel Yolanda Silfhout het honk. Ditmaal middels een honkslag, echter reageerde de Orioles-verdediging scherp op de poging een tweehonkslag ervan te maken. Nicole Posno startte deze wedstrijd als pitcher voor HSV Zwijndrecht en opende sterk door de eerste twee innings slechts 1 loper op het honk toe te staan (veldfout).

De wedstrijd kwam tot leven in de derde inning, toen de Zwijndrechtse dames met twee uit een 0-1 voorsprong namen toen Marlinda Becker kon scoren op een honkslag van Helma Verlaan, waarbij het bleef ondanks vier wijd voor Yolanda Silfhout en Nicole Posno. Orioles deed echter in dezelfde inning nog iets terug, toen twee maal drie slag en een vier wijd werden gevolgd door een tweehonkslag: 1-1.

HSV Zwijndrechts productieve vierde slagbeurt legde de basis voor de overwinning. Nancy v/d Ham opende met een tweehonkslag, waarna Ellen v/d Moezel haar verving als pinchrunner. Jane baas werd vervolgens geraakt door een pitch wat eerste en tweede honk bezet opleverde, waarna Danielle Zwitzer haar taak volbracht middels een opofferingsstootslag. Hiermee wist de Orioles verdediging echter geen raad wat v/d Moezel over de thuisplaat bracht, Baas op derde honk en Zwitzer op twee honk, waarna de laatstgenoemde werd vervangen door pinchrunner Naïda Petiet. Baas scoorde vervolgens op een doorgeschoten bal, welke Petiet op derde honk bracht. Pinchhitter Angela Verkerk bereikte het eerste honk na vier wijd en werd daar vervangen door Jelly Sinnema, waarna Yolanda Silfhout vier wijd kreeg en de honken vulde. Met inmiddels twee nullen kwam Nicole Posno aan slag, die de honken leegde en dus drie punten binnensloeg met een tweehonkslag.

De vijfde inning opende de Zwijndrechtse dames in naam van Nancy v/d Ham met een tweehonkslag, waarna zij kon scoren op een honkslag van Jelly Sinnema. Ook in de zesde en laatste inning werd er gescoord en de eindstand op 1-10 bepaald. Yolanda Silfhout opende met vier wijd en stal het tweede honk, met één uit volgden Nicole Posno, Daniëlle Janssen en Nancy v/d Ham met opvolgende honkslagen wat 1 punt opleverde. Nog twee punten volgden echter op een honkslag van Danielle Zwitzer met twee uit.

Nicole Posno gooide de gehele wedstrijd (6 inn) en kwam tot 7 maal drie slag, 2 maal vier wijd en kreeg 3 honkslagen tegen. Aanvallend sloeg Nancy v/d Ham 4 uit 4 (1.000), wat haar dagtotaal tot liefst 7 uit 7 bracht! Yolanda Silfhout sloeg 1 uit 1 (1.000), kreeg drie maal vier wijd en scoorde drie punten. Nicole Posno en Jelly Sinnema sloegen beide 2 uit 3 (.667). Hiernaast sloeg Posno deze wedstrijd liefst 4 punten binnen, wat haar dagtotaal tot 6 bracht.

Zondag 3 mei speelt HSV Zwijndrecht thuis tegen Twins 2, waarna op zondag 10 mei de uitwedstrijd in Rosmalen tegen Gryphons 2 op het programma staat.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.