Terugblik Koninginnedag

01 mei 2009
Terugblik Koninginnedag

ZWIJNDRECHT - Koninginnedag begon in Zwijndrecht dit jaar al op 29 april met allerlei activiteiten op het Raadhuisplein en 's avonds waren er optredens van diverse artiesten. 
De voorzitster van Stichting Oranjecomité Zwijndrecht is enthousiast: "Dit jaar duurt het feest twee dagen, maar volgend jaar proberen we er zelfs een hele week feest van te maken! En ook dan organiseren we alles zelf. Alleen het horecagedeelte wordt ingehuurd. Ook proberen we dan meer samen te werken met de Oranjevereniging van Heerjansdam, door bijvoorbeeld artiesten uit te wisselen."

Koninginnedag begon als een heerlijk zonnige dag, maar ook hier wierpen de gebeurtenissen in Apeldoorn hun schaduw over de activiteiten van de rest van de dag, die werden afgelast uit respect voor de slachtoffers.  Vele vlaggen hingen dan ook halfstok. Hieronder een korte terugblik met foto's.


Balletjes vangen terwijl ze hard door de glazen box heen vliegen

Yvonne Luijcx (voorzitster) en Cees Schilten van SOZ

Een reuze springkussen blijft populair

De vrijmarkt op Koninginnedag (foto Ad van Herk)

 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.