Gedenktekst Joodse inwoners in oude raadhuis

01 mei 2009

ZWIJNDRECHT - Tijdens de tweede Wereldoorlog op 9 november 1942, zijn Joodse inwoners van onze gemeente gevangen gezet in de raadzaal van het oude raadhuis. Van daar uit zijn ze op transport gezet. Twintig Joodse inwoners zijn opgepakt en via Amsterdam en Westerbork afgevoerd naar het concentratiekamp Auschwitz.

Slechts één inwoner overleefde de ramp. Ter nagedachtenis aan deze slachtoffers is een gedenkplaat aangebracht in de voormalige raadzaal van het oude raadhuis. Op de plaat zijn de namen en geboortedata te lezen van de slachtoffers.

Aansluitend aan de dodenherdenking op het Raadhuisplein op 4 mei 2009 onthult burgemeester Antoin Scholten de gedenkplaat.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.