Afsteken vuurwerk op drierivierenpunt verzet naar 5 mei

02 mei 2009

ZWIJNDRECHT - Door de tragische gebeurtenis op 30 april in Apeldoorn hebben Oranjecomités van Dordrecht, Zwijndrecht en Papendrecht het besluit genomen het vuurwerk niet op dezelfde avond te laten plaatsvinden.

Door de inzet van o.a. Koninklijke Van der Wees, Klaas de Jongen (schipper, vervoer vuurwerk) de mensen van het vuurwerk, het bestuur van de gemeenten Dordrecht, Papendrecht, Zwijndrecht en Rijkswaterstaat en nog velen anderen is het mogelijk dat het vuurwerk kan worden ontstoken op dinsdag 5 mei om 22.45 uur op het Drierivierenpunt. 

Dit is een kwartier later dan gebruikelijk, aangezien het vuurwerk van Sliedrecht vlak daarvoor wordt ontstoken en Rijkswaterstaat niet op 2 plaatsen tegelijk aanwezig kan zijn.

Het vuurwerk wordt radiografisch ontstoken door de drie burgemeesters, namelijk Bandell, Scholten en De Bruin.
 
Voor de gemeente Zwijndrecht geldt dat de Sponsorboot eveneens meevaart.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.