Vandalisme of vandaliftme op het P.J.Oudplein

03 mei 2009

ZWIJNDRECHT -De lift is een gewoon gebruiksproduct in onze maatschappij. Sinds de introductie van hoogbouw in Amerika is deze niet meer weg te denken uit alle gebouwen met meer verdiepingen. Er is zelfs nog een prachtig filmpje van dhr. Otis hoe deze  laat zien hoe veilig de lift is. Wie de film ‘’de lift” van Dick Maas heeft gezien bekruipt af en toe het gevoel dat de lift toch een eigen leven leidt.

Op het P.J.oudplein in Zwijndrecht hebben bewoners van de 12 hoog flat ook een beetje dat gevoel. Geruime tijd klagen de bewoners van een deel van de flat dat de lift raar doet of het gewoon laat afweten. Een deel omdat het niet bij alle liften het geval is maar meer in het centrale deel. Ondanks alle klachten van de bewoners  is de actie van de verhuurder in hun ogen te weinig geweest. Na al het geklaag bij de verhuurder zonder daar gehoor te vinden zijn de bewoners naar de krant gegaan. Het AD heeft aan de hand daarvan een artikel geschreven. Bewoners waren het gewoon zat dat de lift het  niet deed of dat de deuren zomaar sloten of dat je plots opgesloten zit. Het feit dat de krant er over schrijft  geeft toch aan dat het een niet zomaar uit de lucht gegrepen gegeven is. De verhuurder reageerde na het artikel met het ophangen van een brief.


De vraag is alleen of de plek wel zo slim was , in de lift. Volgens de verhuurder is het vandalisme maar daar twijfelen de bewoners nog al aan, is het geen vandaliftme vragen zij zich af. Het is net als in de film, de lift leidt een eigen leven. De deuren gaan heel snel dicht en treffen bewoners in de rug terwijl de overige mensen dan vast komen te zitten in de lift. De lift gaat niet open of doet het niet. Hij stopt niet goed op de verdiepingen. En dat allemaal na het schrijven van de verhuurder die toch echt beweerd dat het goed is. Als het goed zou zijn dan had de brandweer na het schrijven van de brief geen mensen hoeven bevrijden uit de lift. Waar moeten we nu heen vragen de bewoners zich af? Over de galerij naar de andere lift, trappen lopen.  Mogelijk als zij het liftinstituut zouden bellen dat het zou helpen.
Tot die tijd is en blijft het suspense zoals in de film in de Zwijndrechtse flat aan het P.J.Oudplein waar je wel een mooi uitzicht hebt maar wat vanuit een lift eerder benauwend dan ontspannend werkt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.