Dames van HSV Zwijndrecht met duidelijke cijfers langs Twins

04 mei 2009
Dames van HSV Zwijndrecht met duidelijke cijfers langs Twins

ZWIJNDRECHT - Op een regenachtige zondagochtend, 3 mei, kwam Twins 2 uit Oosterhout op bezoek in Zwijndrecht voor de derde competitiedubbel van het seizoen. HSV Zwijndrecht was vanwege de meivakantie gehavend door afwezigheid van Ellen v/d Moezel, Nicole Posno en Danielle Zwitzer. Daarnaast haakte Yolanda Silfhout geblesseerd af, maar keerde Angela Verkerk juist terug van een blessure. Om de selectie dit weekend voldoende breedte te geven waren 2008-speelsters Mireille Gill'ard en Jessica Jansen bereid gevonden mee te spelen.

Startende pitcher voor wedstrijd 1 was Nancy v/d Ham, zij kende een voortvarende start en had slechts drie slagvrouwen tegenover zich in de eerste slagbeurt. De Zwijndrechtse dames waren vervolgens direct op dreef en pakte al in haar eerste slagbeurt een beslissende voorsprong. Angela Verkerk opende met vier wijd, gevolgd door honkslagen van Mireille Gill'ard en Helma Verlaan, vier wijd voor Marlinda Becker, een honkslag van Daniëlle Janssen en vier wijd voor Jessica Jansen. Dit alles met nul uit leverde 4 punten op, waarna Jelly Sinnema met een opofferingsslag het 5e punt liet scoren en een doorgeschoten bal liefst 6-0 betekende.

Inning 2 en 3 leverde voor beide teams geen scores op, uit twee Oosterhoutse- en twee Zwijndrechtse honkslagen. Deze werden geslagen door Mireille Gill'ard (bunthit) en Daniëlle Janssen. Vanaf de vierde inning nam Angela Verkerk het pitchen over voor de thuisploeg, maar gedurende drie innings kwam Twins 2 slechts tot nog twee honkslagen. Na een 'stille' vierde Zwijndrechtse slagbeurt, werd in de vijfde drie maal gescoord op een tweehonkslag van Marlinda Becker, twee maal vier wijd en enkele doorgeschoten ballen. De eindstand werd hierdoor bepaald op 9-0.

Nancy v/d Ham gooide 3 innings en kwam tot 3 maal drie slag, geen vier wijd en kreeg 2 honkslagen tegen. Angela Verkerk gooide 3 innings en kwam tot 2 maal drie slag, geen vier wijd en kreeg 2 honkslagen tegen. Aanvallend sloegen Mireille Gill'ard en Daniëlle Janssen 2 uit 3 (.667), waarnaast Marlinda Becker en Jessica Jansen ieder twee maal wisten te scoren.

Wedstrijd twee werd voor HSV Zwijndrecht opnieuw gestart door pitcher Nancy v/d Ham, die ditmaal direct onder druk kwam te staan. Twins' beste slagvrouw Stukje (4 uit 5) opende met een honkslag, maar ging uit op tweede honk na een hit van Neelen. Zelf bereikte zij wel het eerste honk en kon scoren op een tweehonkslag van Beumer. Met een 0-1 achterstand kwam de thuisploeg voor het eerst aan slag en kon de stand gelijk trekken middels een score van Mireille Gill'ard. Zij kwam op de honken middels een honkslag, waarna Twins een veldfout maakte op een hit van Helma Verlaan. Laatstgenoemde liet zich vervolgens tussen eerste- en tweede honk insluiten, waardoor Gill'ard voor de 1-1 zorgde. Marlinda Becker sloeg vervolgens een tweehonkslag, maar kon niet tot scoren komen.

In de derde Zwijndrechtse slagbeurt werd Angela Verkerk als eerste slagvrouw geraakt door een pitch, waarna zij het tweede honk stal. Een grondbal bracht haar tot het derde honk, waarna zij kon scoren op een doorgeschoten bal. Ook in haar vierde slagbeurt wist HSV Zwijndrecht te scoren zonder een honkslag te slaan toen Jessica Jansen op het honk kwam na vier wijd, waarna zij het tweede honk stal en het derde honk bereikte na een veldfout op een hit van Jane Baas. Jelly Sinnema sloeg vervolgens haar tweede opofferingsslag om Jansen over de thuisplaat te brengen.

Twins 2 sloeg nog enkele honkslagen, maar kon niet dreigend meer worden. In de vijfde inning liep Zwijndrecht uit naar 6-1, waarbij het zou blijven. Angela Verkerk kreeg vier wijd, Mireille Gill'ard kwam op het honk na een veldfout, Helma Verlaan sloeg een honkslag en Marlinda Becker sloeg een opofferingsslag om drie maal te scoren.

Nancy v/d Ham gooide de gehele wedstrijd (6 inn) en kwam tot 3 maal drie slag, geen vier wijd en kreeg 5 honkslagen tegen. Aanvallend kwamen slechts drie speelsters tot een honkslag, maar wel wisten vooral Jessica Jansen (4) en Angela Verkerk (3) veel vier wijd af te dwingen.

Zondag 10 mei speelt HSV Zwijndrecht in Rosmalen tegen Gyrphons 2, waarna zondag 17 mei vanaf 11:00 uur titelconcurrent Sparta/Feyenoord op bezoek komt. HSV Zwijndrecht staat inmiddels derde, maar heeft twee wedstrijden minder gespeeld dan koploper Wassenaar en runner-up Roef!.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.