Albatros steeds dichterbij kampioenschap

04 mei 2009
Albatros steeds dichterbij kampioenschap

ZWIJNDRECHT - Aankomend weekend kan Albatros weer een stap in de richting van het kampioenschap zetten. ONDO uit ’s-Gravenzande is aankomend weekend de tegenstander. Op 9 september jl. troffen beide ploegen elkaar voor het eerst dit seizoen. Op een glad en winderig veld in ’s-Gravenzande, had Albatros in de eerste helft het betere spel. Met rust had Albatros een marge van 1 punt (3-4).

In de tweede helft ging de stand lange tijd gelijk op. ONDO, waar oud-international Barry Schep het erg zwaar had tegen Wouter van Nugteren, speelde geduldig. Het slotakkoord was echter voor Albatros en via een schot van de dit jaar debuterende Chantal Cornfield behaalde Albatros haar eerste wedstrijdpunten in de competitie.

Waar Albatros punten blijft pakken in de veldcompetitie en steeds dichterbij het kampioenschap komt, vecht ONDO nog voor lijfsbehoud in de eerste klasse. Het belooft dan ook een spannende wedstrijd te worden. Aanvang van de wedstrijd is 16.00 uur.

Voorafgaande aan de wedstrijd van Albatros 1 speelt Albatros 2 aanstaande zaterdag tegen de nummer 3 uit de poule; KCC/Van Santen 3 (Tijdstip: 14:30 uur). De eerste confrontatie tussen beide teams was in september. Toen trok KCC aan het langste eind en won met 11-7. Albatros 2, de hekkensluiter van de poule, zal punten moeten pakken om niet te degraderen naar de reserve 2e klasse.     

Het 3e en 4e senioren team hebben tevens belangrijke wedstrijden voor de boeg. Albatros 3 speelt thuis tegen KCC/Van Santen 5. De ploeg van Christiaan Naaktgeboren kan de punten goed gebruiken om uit te kunnen lopen op de onderste twee ploegen van de poule en handhaving veilig kan stellen. 
Senioren 4 heeft, door de overwinning van vorige week op DeetosSnel 8, nog zicht op het kampioenschap. In Gorichem zal GKV 3 verslagen moeten worden.

Albatros A1 speelt thuis tegen Rust Roest A2. Rust Roest is de nummer laatst van de poule. Op papier is A1 de favoriet en zou geen moeite moeten hebben om Rust Roest met lege handen naar huis te sturen. Albatros A1 speelt om 13:00 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.