Hectische einde Conventus

04 mei 2009

ZWIJNDRECHT - Een mooier debuut had Andre van der Veen zich niet kunnen wensen. De tijdelijke opvolger van Bert van der Velden stond voor het eerst als coach langs de lijn bij het eerste team van Conventus. Ook teambegeleider Henk Zijlmans maakte zijn debuut. De tegenstander van zondag was niet gelijk een makkelijke, namelijk Synergo uit Utrecht. Na het nipte verlies vorige week in Helmond was het van lijfsbehoud om de twee punten in Zwijndrecht te houden. Met een gezellige feestavond achter de rug, lukte het wel 17-14, alhoewel de wedstrijd nog een staartje krijgt.

Voor de wedstrijd werden de spelers geconfronteerd met de afwezigheid van een scheidsrechter, niet onbelangrijk voor het spelen van een wedstrijd. Nieuwe regels bepalen echter, dat de thuisvereniging dan moet zorgen voor een scheidsrechter. Deze werd gevonden, clubscheidsrechter Theo Winters was bereid om deze moeilijke klus te klaren. De Zwijndrechtenaren toonden in de rust een absolute wil om te winnen. Gegroepeerd werd er collectief gestreden voor elke bal. Er werd makkelijk gescoord met opvallend veel, aan beide kanten, afstandschoten. Dit was zeer verrassend door de aanwezige wind. De spelers van Synergo hielden zich vooral verbaal bezig richting de scheidsrechter, wat hen later duur zou komen te staan. De score ging gelijk op. De ruststand was 9-9.

Tijdens de tweede helft lag het omslagpunt bij de stand van 14-14. Twee belangrijke vrije worpen werden door Ilona Schreuders benut en bracht de stand op 16-14. Met nog drie minuten op de klok ging het echter mis bij de bezoekers. Het eerder gememoreerde Synergo-commentaar op de leiding had al geresulteerd in maar liefst vier gele kaarten. De vijfde was in aantocht voor de aanvoerder van Synergo, die al reeds een gele kaart op zak had. Een tweede gele kaart betekent vertrekken, was zij overigens weigerde. De overigens goed leidende scheidsrechter Theo Winters kon niet anders doen dan de wedstrijd op 180 seconden van het einde de wedstrijd te staken. Een heftig en hectisch slot derhalve. Conventus gaat er van uit, dat de stand 17-14 als einduitslag wordt aangemerkt. Doelpuntenmakers: Niels de Kok (5x), Stefan Hoppel (3x), Ilona Schreuders (3x), Priscilla Zijlmans (2x), Remco Welgraven, Jorrit de Bruijn, Vincent van Gool en Selma van Putten.

Ook het derde team kwam in actie. Uit in Schiedam was men niet opgewassen tegen Harga 2: 13-5. Een dag eerder delfde Conventus KD1 het onderspit tegen Ninkantes D1: 8-4.

Aanstaand weekend (zaterdag) is er een volledig thuisprogramma voor alle jeudteams van Conventus. Zondag spelen de beide seniorenselectieteams een uitwedstrijd tegen Movado uit Dordrecht. Conventus KS4 en Conventus KA1 gaan hun koppositie verdedigen in het Brabantse (Etten Leur en Hoeven). De enige thuiswedstrijd is voor Conventus KS3 tegen KC Dordrecht.

Voor meer informatie: www.svconventus.nl

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.