Opgeheven hoofd voor Conventus

11 mei 2009

ZWIJNDRECHT - De twee hoogste seniorenteams hadden hun tegenstanders tegen het Dordtse Movado, getraind door Conventusser Enno Verhoef. Voor Conventus twee lastige uitwedstrijden, zeker gezien de stand van de ranglijst (Movado staat op een promovabele plaats).

Afgelopen zondag had Conventus KS1 eigenlijk het beste van het spel, maar op het einde van de rit toch lege handen: 17-15. Trainer Andre van der Veen noemde het een ongelukkige nederlaag met op vervelende momenten tegendoelpunten. Een 0-3 voorsprong in het begin van de wedstrijd was een doeltreffend signaal aan de Dordtenaren. Na de deze voorsprong was het een gelijkopgaande strijd (met een sterke rebound aan Zwijndrechtse zijde) met een ruststand van 9-8 voor Movado. Na de rust was het billen knijpen voor de vele toegestroomde toeschouwers. Conventus nam een 11-12 voorsprong,maar had de pech dat Movado in de wedstrijd werd gehouden door ongelukkige momenten (strafworp op 14-13 stand) en klutsballen. Door de strafworp een 15-13 achterstand met wel steeds een aansluittreffer, echter niet de gelijkmaker. Verder had Vincent van Gool zijn Dordtse tegenstander, de altijd irritatie zoekende Chris Beuk, in zijn broekzak. Ook Niels de Kok onderscheidde zich weer, door bijna de helft van de gemaakte doelpunten voor zijn rekening nemen, helaas net te weinig om minimaal één punt mee te nemen terug naar Zwijndrecht. Wel opmerkelijk omdat later bleek dat hij bij een botsing een lichte hersenschudding heeft opgelopen. Doelpuntenmakers: Niels de Kok (7x), Priscilla Zijlmans (2x), Vincent van Gool (2x), Jorrit de Bruijn (2x), Remco Welgraven en Stefan Hoppel.

Voor Conventus KS2 was het laatste kwartier van de wedstrijd een lijdensweg. De daarvoor steeds om en om scorende teams van Movado 2 en Conventus KS2, maakte er ook een spannende wedstrijd van. Tot 15 minuten voor tijd de lampjes uitgingen en Movado 2 uitliep van 8-7 naar 15-7 eindstand.

Het derde seniorenteam van Conventus had een zware kluif aan de hoger genoteerde Dordrecht 4. Zoals zo vaak de laatste tijd was er geen scheidsrechter in velden of wegen te bekennen. KNKV-scheidsrechter Jos de Kok werd opgetrommeld om de wedstrijd in goede banen te leiden. In de eerste helft waren alle 16 spelers nog niet wakker, getuige de 3-3 ruststand. In de tweede helft ging het beter en bleven de belangrijke wedstrijdpunten in Zwijndrecht 11-9.

Het vierde team kon naar Etten Leur om hun ongeslagen positie te verdedigen. Met een eclatante 7-12 overwinning kan de champagne voor a.s. zondag worden besteld.

De oudste A-jeugd speelden daar niet ver vandaan (Hoeven) en ook zij staan nog fier bovenaan en zullen dat voorlopig blijven getuige de 2-17 overwinning op Sprinfield A1. Ook voor hen geldt, dat een overwinning a.s. zondag voldoende is voor een kampioenschap.
Opmerkelijk was het gelijke spel van Conventus KD2. Een ploeg die vaak sterke, oudere en grotere opponenten hadden als tegenstander, wist Merwede D3 te temperen 3-3.

Overige uitslagen : Conventus KB1 – RWA B3 4-7, Conventus KC1 – ACKC C3 11-1, Conventus KD1 – Albatros D3 9-5, Conventus KD3 – Kinderdijk D3 10-1, Conventus KE1 – Deetos E3 2-6, Conventus KF1 – Merwede F3 4-0 en Conventus KF2 - ADO F3  0-1.

Aanstaand weekend is er weer een belangrijke thuiswedstrijd voor de volgelingen van Andre van der Veen. Met vertrouwen kan er omgekeken worden naar de laatste twee gespeelde wedstrijden, waardoor de tegenstander Phoenix uit Zoetermeer moet rekenen op een warmonthaal. Conventus KS1 staat nog in de degradatie-zone (6e plaats en nummer 7 en 8 degraderen) en met twee wedstrijdpunten kunnen zij zich definitief veilig spelen. Aanstaande zaterdag spelen alle Conventus jeugdploegen op vreemde bodem, terwijl de reservisten in een thuiswedstrijd om 18.00 aantreden tegen K.inderdijk.
Voor meer informatie: www.svconventus.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.