Dames van HSV Zwijndrecht veel sterker dan Gryphons

12 mei 2009
Dames van HSV Zwijndrecht veel sterker dan Gryphons

ZWIJNDRECHT - Zondagmiddag 10 mei te Rosmalen gedurende 4 uur en 15 minuten werd er gesoftbald door Gryphons 2 en Zwijndrecht, resulterend in twee ruime overwinningen van de Zwijndrechtse bezoekers.
De eerste wedstrijd begon aanvankelijk spannend en bleef dit gedurende 4 innings. Beginnende aan slag werden direct de honken gevuld door vier wijd voor Jelly Sinnema en Daniëlle Janssen, met daartussen een honkslag van Nicole Posno. Echter werd er nog niet gescoord, waarna de van vakantie teruggekeerde Danielle Zwitzer als startende pitcher voor HSV Zwijndrecht de 'cirkel' betreedde. Ondanks een honkslag, vier wijd en opzettelijk vier wijd kwam zij de inning uit middels o.a. twee maal drie slag.

Jane Baas opende de tweede slagbeurt met vier wijd, schoof op een doorgeschoten bal op naar het tweede honk en bereikte het derde honk toen Naïda Petiet zich opofferde middels een stootslag. Met twee uit sloeg Angela Verkerk een verre tweehonkslag waarop Baas scoorde, gevolgd door een honkslag van Jelly Sinnema waarop Verkerk kon scoren. Helma Verlaan sloeg vervolgens ook nog een honkslag, maar gescoord werd er niet meer.

Van twee kanten bleven vervolgens de knuppels enige tijd stil, tot de vierde Zwijndrechtse slagbeurt waarin Jelly Sinnema en Helma Verlaan tot honkslagen kwamen. Gescoord werd er niet, maar in de laatste twee innings volgde alsnog een ruime overwinning. In de 5e Zwijndrechtse slagbeurt werd vier maal gescoord op honkslagen van Nancy v/d Ham, Jane Baas, Naïda Petiet (stootslag), Angela Verkerk (tweehonkslag) en Helma Verlaan. De zesde slagbeurt werd geopend door Daniëlle Janssen, zij liet een driehonkslag van de knuppel gaan. Dit werd nagedaan door Jane Baas, waarna Ellen v/d Moezel, Jellly Sinnema, Helma Verlaan en Daniëlle Janssen volgden met honkslagen. Samen met vier wijd voor Angela Verkerk en Nicole Posno leverde dit 6 punten en een 12-0 voorsprong op.

De zesde Rosmaalse slagbeurt zorgde voor een 2-12 eindstand toen werd gescoord op een honkslag, twee maal vier wijd en een veldfout. Na wedstrijd twee bleek dat Gryphons 3-12 als einduitslag had en dit reeds aan de KNBSB had gemeld, vanwege de ruime overwinning is hier niet tegen geprotesteerd.
Danielle Zwitzer gooide de gehele wedstrijd (6 inn) en kwam tot 7 maal drie slag, 6 maal vier wijd (2 x opzettelijk), kreeg 2 honkslagen tegen en zag geen verdiende punten over de thuisplaat komen. Aanvallend sloeg iedere slagvrouw minimaal 1 honkslag om tot een totaal van 17 uit 36 (.472) te komen. Jane Baas sloeg 2 uit 2 (1.000) met twee maal vier wijd, gevolgd door Helma Verlaan met 4 uit 5 (.800) en Jelly Sinnema met 3 uit 4 (.750).

Na een eerste wedstrijd welke 2 uur en 15 minuten duurde werd om 16:30 uur begonnen met wedstrijd twee, waarin HSV Zwijndrecht de aanvallende lijn liet voortduren. Angela Verkerk opende de wedstrijd aan slag en sloeg direct een honkslag, waarna Helma Verlaan op het honk kwam na een veldfout. Beide dames konden scoren op een tweehonkslag van Nicole Posno, waarna Daniëlle Janssen op het honk kwam na een doorgeschoten derde slagbal en Nancy v/d Ham en Ellen v/d Moezel werden geholpen door en veldfout en ook de honken bereiikte. De aanvallende opening resulteerde in een 4-0 voorsprong na de eerste slagbeurt.

Nicole Posno was de tweede van vakantie teruggekeerde startende pitcher en startte de tweede wedstrijd, zij kreeg hierin een honkslag tegen en gooide ongelukkig geraakt werper. Drie grondballen leverde wel een punt tegen op, maar gevaarlijk is Gryphons op haar werpen nooit geweest. Wel gingen de Zwijndrechtse dames door met hetgeen ze reeds enkele uren deden, aanvallend spelen en punten scoren. De tweede Zwijndrechtse slagbeurt werd weer geopend door Angela Verkerk, wederom met een honkslag. Jelly Sinnema offerde zich vervolgens op middels een honkslag, maar enkele Rosmaalse veldfouten liet Verkerk scoren en Sinnema het derde honk bereiken. Met twee nullen sloeg Daniëlle Janssen haar tweede driehonkslag van de dag waarop Sinnema scoorde. Janssen zelf werd doorgestuurd naar thuis voor een inside-the-park homerun, maar hierop had Gryphons' verdediging een meter van tevoren antwoord: actie 7-6-5-2.

De derde slagbeurt van HSV Zwijndrecht duurde niet lang, waarna Gryphons tot een enkele honkslag kon komen. Echter wederom niet gevaarlijk, wat de bezoekers wel werden toen Helma Verlaan een driehonkslag sloeg en Nicole Posno een honkslag war tezamen 1 punt opleverde. Weer 1 punt werd gescoord in de vijfde inning toen Jane Baas het honk bereikte na een veldfout, Ellen v/d Moezel vier wijd kreeg en Angela Verkerk een honkslag sloeg waarop Baas 1-8 scoorde.

De zesde slagbeurt bepaalde de eindstand op 1-11 toen Helma Verlaan opende met haar tweede driehonkslag en Nicole Posno en Daniëlle Janssen volgden met honkslagen. Een tweehonkslag van Jane Baas hierna was het laatste Zwijndrechtse wapenfeit. Gryphons wist in de zesde inning een honkslag te slaan, maar kwam niet verder dan het eerste honk.

Nicole Posno gooide de gehele wedstrijd (6 inn) en kwam tot 1 maal drie slag, 2 maal vier wijd (beide opzettelijk), kreeg 4 honkslagen tegen en zag 1 verdiend punt over de thuisplaat komen. Aanvallend kwamen ditmaal 7 verschillende slagvrouwen tot minimaal een honkslag om tot een totaal van 12 uit 34 (.353) te komen. Angela Verkerk sloeg 3 uit 4 (.750), gevolgd door Helma Verlaan, Nicole Posno en Daniëlle Janssen met 2 uit 4 (.500).

Zondag 17 mei speelt HSV Zwijndrecht om 11:00 uur thuis tegen Sparta/Feyenoord, waarna op zondag 24 mei een bezoek aan Birds te Zoetermeer op het programma staat. HSV Zwijndrecht staat nog altijd derde met 7 overwinningen uit 8 wedstrijden, Wassenaar staat tweede met 8 uit 8. Koploper Roef! heeft reeds meer verliespunten dan Wassenaar en Zwijndrecht, maar hebben 10 wedstrijden gespeeld.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.