Korfballers Albatros 1 kampioen

18 mei 2009
Korfballers Albatros 1 kampioen

ZWIJNDRECHT - Het vlaggenschip van de Zwijndrechtse korfbalvereniging Allbatros is in Maassluis kampioen geworden. Op sportcomplex Wipperspark hadden zich zo'n 80 tot 100 Albatros-supporters verzameld om het kampioenschap van het team van trainer Michel Koppelaar en begeleider Dennis den Hartog mee te vieren. Het duurde echter tot de 20e minuut alvorens Chantal Cornfield namens Albatros als eerste de korf wist te doorboren. Maassluis had toen echter al drie keer gescoord en ook bij rust leidde de thuisploeg nog: 6-5.

Na rust was het opnieuw het jonkie van Albatros die het goede voorbeeld gaf en via de 6-6 van Chantal nam Albatros eindelijk het initiatief. Makkelijker combinerend werden de vrije mensen goed gevonden en bij 7-12 was het duel eigenlijk al gespeeld. Het laatste fluitsignaal klonk bij 11-14 en was het teken voor een klein feestje op het Maassluisveld.
Later op de avond werd het feest in de eigen kantine uitgebreid verder gevierd. Albatros keert door dit resultaat weer terug in de Overgangsklasse.

Het is Albatros A1 (nog) niet gelukt het kampioenschap in de Overgangsklasse A binnen te halen. Het team van Daan Euser verloor met 13-10 van naaste achtervolger Tempo en mag nu in de resterende twee wedstrijden geen fout meer maken.
Op het winderige veld in Alphen aan de Rijn pakte Tempo al snel het initiatief en nam met de wind in de rug een 8-4 voorsprong. Na rust had Albatros meer profijt van de vlagerige wind en knokte zich keurig terug tot 9-9. Toen Tempo een gemiste strafworp mocht overnemen en Albatros een honderd procent strafworp niet kreeg bleek het Zwijndrechtse verzet gebroken. De  eindstand  werd 13-10 en de bloemen konden nog even in de koelcel. Albatros speelt a.s. zaterdag thuis tegen IJsselvogels en op 6 juni uit bij Korbis.

Albatros 2 noteerde de zoveelste domper. Tegen Maassluis 2 werd een 1-5 voorsprong weggegeven en stond de ploeg van Roeland Barendregt bij rust met 10-9 achter. Na rust pakte Albatros meer ballen onder de korf en knokte de ploeg zich weer langszij. Bij 15-17 kreeg Albatros een strafworp wegens een duwfout van een Maassluisspeler, maar de strafworp werd volgens de scheidsrechter door Albatros niet snel genoeg genomen en de bal ging naar Maassluis. In de hectische slotfase scoorde de thuisploeg nog twee keer en in de laatste seconden werd een glaszuivere Albatrostreffer afgekeurd. Albatros' lijfsbehoud hangt nog altijd aan een zijden draadje.

Wel winst afgelopen zaterdag voor S5, A3, B3, B4, B5,  D2 en E1 die zo recht op het kampioenschap afstevenen. Zowel senioren 5, A3 als B3 speelden deze week maar liefst twee competitiewedstrijden en wonnen deze allebei. Ook leuk was de allereerste overwinning in de voorjaarscompetitie van F1 bij Nieuwerkerk: 6-8!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.