Geen punten voor Conventus.

18 mei 2009
Geen punten voor Conventus.

ZWIJNDRECHT - De verwachting was hooggespannen het afgelopen weekend bij de korfballers van Conventus. Met een gelijkspel zou klassenbehoud kunnen worden bewerkstelligd. Maar dan moest wel het getoonde spel van de afgelopen weken minimaal worden nagestreefd. Helaas kwam dat er niet van tegen de formatie van Phoenix uit Zoetermeer. Met een wind als spelbreker,maar ook het vele missen van kansen stond het team van coach Andre van der Veen met lege handen 8-10. Tijdens de eerste helft viel er weinig te genieten voor de toegestroomde toeschouwers. Een 2-4 ruststand sprak boekdelen. In de tweede helft wel een ander gezicht bij Conventus. De achterstand werd zelfs omgebogen in een 7-5 voorsprong. Vooral het tweede aanvalsvak, normaliter makkelijk scorend, liet het afweten. Vele gemisten kansen en een gemiste strafworp op een belangrijke stand van 8-7 voorsprong, luidde de nederlaag in. Na de gelijkmaker 8-8 hadden de Zoetermeerders het laatste woord en gunden de voor lijfsbehoud strijdende Zwijndrechtenaren het nakijken. De doelpuntenmakers: Jorrit de Bruijn (4x), Danielle Winters, Ilona Schreuders, Stefan Hoppel en Niels de Kok.
Het tweede seniorenteam heeft weer wat adem. Tegen mededegradatiekandidaat Kinderdijk werd met 13-5 gewonnen. Het derde team kon het niet bolwerken tegen OZC 4. Na een 6-8 voorsprong, trokken de derdelingen aan het kortste eind. De kampioenswedstrijd van KA1 was een “makkie”. Jammer dat de “nul” niet gehouden kon worden. Met maar liefst 18-1 kon de ploeg van Jurgen Hol en Roeland van Breugel wederom de kampioensvlag hijsen.
Conventus KC1 is ook nog op kampioenskoers. De laatste hobbel richting de alles of niets thuiswedstrijd (tegen GKV op 6 juni 2009), de uitwedstrijd tegen het lastige ACKC werd met 2-3 gewonnen.

Overige uitslagen: RWA B3-Conventus KB1 6-2, Albatros D3-Conventus KD1 5-5, Kinderdijk D3-Conventus KD3 1-4, Korbatjo D3-Conventus KD2 3-4 (eerste overwinning !). Merwede F3-Conventus KF1 0-6 en ADO F3-Conventus KF2 10-0.

Aanstaand weekend is er geen wedstrijdprogramma voor Conventus. De gehele vereniging (handballers en korfballers) gaan op kamp naar het Brabantse Loon op Zand. De laatste competitieronde is op 6 en 7 juni 2009, daar het Pinksterweekeinde ook niet gespeeld wordt.
Voor meer informatie: www.svconventus.nl

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.