Dames van HSV Zwijndrecht delen met Sparta/Feyenoord

19 mei 2009
Dames van HSV Zwijndrecht delen met Sparta/Feyenoord

ZWIJNDRECHT - Zondag 17 mei kwam Sparta/Feyenoord op bezoek in Zwijndrecht voor competitiewedstrijd 9 en 10, welke om 11:00 uur gepland stond. Vanwege de gevallen regen was het veld onbespeelbaar, waarna in overleg is besloten de wedstrijd te verplaatsen naar 14:30 uur. Enorme inzet van Peter v/d Hoek zorgde voor een prachtig veld om 14:30 uur, alwaar de wedstrijd kon aanvangen. Het slaggeweld van een week eerder bleef deze dag achterwege, waardoor niet alle punten binnenshuis konden worden gehouden.
Startende pitcher van wedstrijd 1 was Nancy v/d Ham, die in de eerste inning direct 3 honkslagen tegen kreeg. Het verdedigende werk zat echter goed in elkaar waardoor de stand op 0-0 gehouden kon worden. Aan slag opende Angela Verkerk met een honkslag, waarna op grondballen van Yolanda Silfhout en Helma Verlaan telkens de loopster voor hen uit ging. De wedstrijd vervolgde in goede verdedigende innings van beide zijden, waarbij Sparta/Feyenoord tot een honkslag kwam in de tweede inning en HSV Zwijndrecht niet. De volgende inning leverde een Rotterdams punt op, zonder dat zij hiervoor een honkslag nodig hadden. Een veldfout, een gestolen honk en twee 'grounders' leverde een 0-1 tussenstand op.
In de gelijkmakende slagbeurt in inning 3 met één uit bereikte Ellen v/d Moezel, Angela Verkerk en Yolanda Silfhout het eerste honk middels honkslagen, waarna twee snelle 'nullen' vielen en de honken vol werden achter gelaten. De Rotterdamse bezoekers wisten vervolgens middels een honkslag en driehonkslag de 0-2 te scoren, waarna Zwijndrecht het honk bereikte met Daniëlle Janssen (honkslag), Jane Baas (velderskeus) en Jelly Sinnema (honkslag). Hieruit kon echter wederom niet gescoord worden.
Inning 5 en 6 leverde nog 2 Rotterdamse- en 1 Zwijndrechtse honkslag op, van pinchhitter Danielle Zwitzer, maar gescoord werd er niet meer. Ondanks 7 honkslagen wisten de Zwijndrechtse dames niet te scoren, waarmee de goede verdediging niet beloond werd met een overwinning. Eindstand 0-2.
Nancy v/d Ham gooide de gehele wedstrijd (6 inn) en kwam tot 4 maal drie slag, 2 maal vier wijd (1 x opzettelijk), kreeg 8 honkslagen tegen en zag 1 verdiend punt over de thuisplaat komen. De sumiere aanval werd geleid door Angela Verkerk met 2 uit 2 (1.000) en Danielle Zwitzer met 1 uit 1 (1.000).
Danielle Zwitzer startte de tweede wedstrijd als pitcher en kreeg direct twee honkslagen en een punt tegen, waardoor HSV Zwijndrecht opnieuw achter kwam te staan. Ditmaal beschikte de thuisploeg over meer veerkracht. De eerste slagbeurt leverde vier wijd voor Yolanda Silfhout en een honkslag van Nicole Posno op, maar gescoord werd er pas in de tweede inning. Sparta/Feyenoord werd hierin kort gehouden, waarna Daniëlle Janssen opende met een honkslag en werd gevolgd door Nancy v/d Ham die het eerste honk bereikte na een veldfout. Vier wijd voor opvolgend Jelly Sinnema, Angela Verkerk en Yolanda Silfhout werd gevolgd door honkslagen van Helma Verlaan en Nicole Posno wat in totaal 4 punten opleverde.
De Zwijndrechtse productie lag stil wat betreft honkslagen in de derde slagbeurt, maar middels vier wijd voor Jane Baas, velderskeus voor Jelly Sinnema en tweemaal vier wijd voor Angela Verkerk en Yolanda Silfhout werden de honken gevuld. Gescoord werd er echter niet, dit gebeurde een slagbeurt later nadat Sparta/Feyenoord middels 1 honkslag niet tot scoren kon komen. Met twee uit kreeg Daniëlle Janssen vier wijd, waarna Nancy v/d Ham een 'hit & run' promoveerde tot een tweehonkslag en eerstgenoemde op derde honk bracht. De honken vulden na vier wijd voor Jane Baas, waarna twee maal werd gescoord op doorgeschoten ballen. Inning 5 leverde een Zwijndrechtse honkslag op van Angela Verkerk, maar gescoord werd er niet meer. De eerste helft van de 6e inning leverde enkel een Rotterdamse honkslag op, waarna de wedstrijd ten einde kwam vanwege de 6-1 voorsprong.
Danielle Zwitzer gooide de gehele wedstrijd (6 inn) en kwam tot 3 maal drie slag, 1 maal vier wijd, kreeg 4 honkslagen tegen en zag geen verdiende punten over de thuisplaat komen. De aanval werd deze wedstrijd geleid door Nicole Posno met 2 uit 4 (.500) en een binnen geslagen punt en Daniëlle Janssen met 1 uit 2 (.500) en twee gescoorde punten.
 

Foto: Bram de Muijnck, voor meer foto's klik hier

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.