Dames HSV Zwijndrecht behalen dubbele winst bij Birds

25 mei 2009
Dames HSV Zwijndrecht behalen dubbele winst bij Birds

ZWIJNDRECHT - Zondag 24 mei in een stralende zon ging HSV Zwijndrecht op bezoek bij Birds 2 te Zoetermeer, met de wetenschap dat koploper Wassenaar de avond ervoor tweemaal verloor van Roef!. Hiermee nam Roef! het koploperschap over, waarvan HSV Zwijndrecht met twee winsten op 1 punt achterstand kon kopen. Zo geschiedde.

Openend aan slag startte Angela Verkerk de eerste wedstrijd met een honkslag, maar zij werd bij een opvolgende steelpoging uit gegeven. Jely Sinnema volgde met een honkslag, maar vervolgens maakte de Zoetermeerse verdediging snelle nullen om geen punt toe te staan. Hekkensluiter Birds 2 kwam zelf goed uit de startblokken tegen Zwijndrechts startende pitcher Danielle Zwitzer. Vier opvolgende honkslagen zorgde voor 1 punt tot een dubbelspel een einde maakte aan de slagbeurt.

Nancy v/d Ham bereikte in de tweede inning het eerste honk na een veldfout en schoof op naar het tweede honk na vier wijd voor Jane Baas, waarna eerstgenoemde kon scoren na een volgende veldfout. Na enkele stille slagbeurten kwam Birds in de derde inning opnieuw op voorsprong na een driehonkslag en een opofferingsslag. Een opvolgende tweehonkslag was het laatste Zoetermeerse wapenfeit deze slagbeurt, waardoor de stand 2-1 bleef.

De vierde inning leverde niet meer op dan een honkslag van Nancy v/d Ham, waarna HSV Zwijndrecht in inning vijf de voorsprong overnam. Een honkslag van Ellen v/d Moezel werd gevolgd door een tweehonkslag van Angela Verkerk, honkslag van Jelly Sinnema, tweehonkslag van Helma Verlaan, driehonkslag van Nicole Posno, opofferingsslag van Marlinda Becker, veldfout op hit van Daniëlle Janssen en een tweehonkslag van Nancy v/d Ham. Dit leverde 5 punten en een 2-6 voorsprong op voor de Zwijndrechtse dames. Birds' slagbeurt werd geopend middels een honkslag, waarna Nancy v/d Ham het pitchen voor HSV Zwijndrecht overnam van Danielle Zwitzer. Drie snelle nullen volgden, waarna de eindstand bepaald ging worden.

De Zwijndrechtse slagbeurt opende met Ellen v/d Moezel en zij bereikte het eerste honk na vier wijd, waarna ze naar derde honk kon op een tweehonkslag van Angela Verkerk. Vier wijd voor Helma Verlaan vulde de honken, waarna Nicole Posno 2-7 liet aantekenen door Ellen v/d Moezel middels een opofferingsslag. Birds kon hier niets meer aan veranderen.

Danielle Zwitzer gooide 4 innings + 1 slagvrouw en kwam tot 3 maal drie slag, geen vier wijd, kreeg 7 honkslagen tegen en zag 2 verdiende punten over de thuisplaat komen. Nancy v/d Ham gooide 2 innings en kwam tot geen drie slag, 1 maal vier wijd, kreeg geen honkslagen tegen en zag geen punten over de thuisplaat komen. Aanvallend sloegen Angela Verkerk en Nancy v/d Ham 2 uit 3 (.667), terwijl Helma Verlaan en Nicole Posno beide 2 punten binnen sloegen.

Wedstrijd twee werd opnieuw geopend door Angela Verkerk met een honkslag, zij schoof op naar derde honk middels een tweehonkslag van Helma Verlaan. Nicole Posno sloeg de bal vervolgens over het linksveldhek voor een 3-punten HOMERUN om 0-3 voor te komen, waarna Nancy v/d Ham nog wel het honk bereikte na een honkslag. Gescoord werd er niet meer in de slagbeurt, waarna Birds in haar eerste slagbeurt direct terug kwam tot 2-3. Startende pitcher Nicole Posno kreeg deze punten tegen na twee honkslagen en een tweehonkslag.
In de tweede inning kwam alleen Birds tot een honkslag, maar dit leverde hen niets op en zou direct de laatste Zoetermeerse hit zijn in deze wedstrijd. HSV Zwijndrecht nam in de derde inning een 2-8 voorsprong na een honkslag van Daniëlle Janssen, honkslag van Marlinda Becker, tweehonkslag van Jelly Sinnema honkslag van Jane Baas, vier wijd voor Angela Verkerk, tweehonkslag van Yolanda Silfhout, vier wijd voor Helma Verlaan en een opofferingsslag van Nicole Posno. Ook in de vierde inning scoorden de bezoekers, 1 punt na vier wijd voor Jelly Sinnema, een honkslag van Jane Baas, een honkslag van Angela Verkerk en vier wijd voor Yolanda Silfhout.

In de vijfde innings voegden de Zwijndrechtse dames 10 punten toe aan de score, waardoor een zesde inning vanwege 'mercy-rule' niet meer nodig was. Van 2-9 naar eindstand 2-19 gebeurde middels vier wijd voor Helma Verlaan, Nicole Posno en Daniëlle Janssen, gevolgd door een honkslag van Nancy v/d Ham, vier wijd voor Marlinda Becker, tweehonkslag van Jelly Sinnema, honkslag van Jane Baas, honkslag van Angela Verkerk, veldfout op hit van Helma Verlaan, honkslag van Nicole Posno, veldfout op hit van Daniëlle Janssen, honkslag van Nancy v/d Ham en een veldfout op een hit van Marlinda Becker.

Nicole Posno gooide de gehele wedstrijd (5 inn) en kwam tot 3 maal drie slag, geen vier wijd, kreeg 4 honkslagen tegen en zag 2 verdiende punten over de thuisplaat komen. De aanval werd geleid door Angela Verkerk en Jane Baas met 3 uit 4 (.750), terwijl Nicole Posno en Jelly Sinnema beide 4 punten binnen sloegen.

HSV Zwijndrecht staat na deze wedstrijd samen met Wassenaar één punt onder koploper Roef!, maar heeft vanwege een beter runsaldo nu de tweede plaats in handen. Zondag 31 mei staat de uitwedstrijd bij Twins (Oosterhout) op het programma, waarna in een dubbelweekend op zaterdag 6 juni in en tegen Wassenaar wordt gespeeld en zondag 7 juni om 11: 00 uur thuis tegen Gryphons.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.