Albatros 2 strijdt nog steeds om lijfsbehoud

25 mei 2009
Albatros 2 strijdt nog steeds om lijfsbehoud

ZWIJNDRECHT - De strijd om lijfsbehoud in de reserve 1e klasse G duurt nog altijd voort. Albatros 2 is de hekkensluiter in deze poule en trof afgelopen zaterdag Avanti 2. Om niet rechtstreeks te degraderen, moest er gewonnen worden van de ploeg uit Pijnacker.

Bij rust stond Albatros 8-6 voor. In het begin van de 2e helft was het nog een spannende wedstrijd. Avanti kwam terug tot een punt verschil (8-7 en 9-8). Albatros wist echter het hoofd koel te houden en zette de gasten onder druk. Hierdoor wist de ploeg van Roeland Barendregt een voorsprong van 4 punten te pakken en maakte het karwei vervolgens eenvoudig af. De eindstand was 17-12. Door deze winst kan Albatros het degradatiespook nog ontlopen. Er zal 6 juni gewonnen moeten worden van KOAG 2 en hoopt Albatros dat Nieuwerkerk 2 haar sportieve plicht doet en Maassluis 2 met lege handen naar huis zal laten gaan. De laatste competitieronde zal de beslissing brengen.

Het vlaggenschip van Albatros, dat vorige week het kampioenschap behaalde, speelde eveneens tegen Avanti. Aan de kant van Albatros maakte Joren Zijderveld zijn debuut in het eeste. Hij viel in voor Wouter Nugteren die met zijn Evelien op huwelijksreis is.

Avanti ging fel van start en pakte, mede dankzij een sterke rebound, binnen 8 minuten een voorsprong van vijf punten (1-6).

Via 3-8 en 5-9 gingen beide ploegen met een stand van 6-10 rusten. In het begin van de 2e helft leek het erop dat Albatros beter in de wedstrijd kwam en wist, door een goed spelende Jolanda Drogendijk, de voorsprong van Avanti terug te brengen tot 1 punt (11-12).  Avanti was niet onder de indruk van het offensief van Albatros en wist wederom uit te lopen. In de slotfase kon de ploeg van Michel Koppelaar geen potten meer breken en moest een nederlaag incasseren (14-19).

Albatros A1 mocht zaterdag aantreden tegen IJsselvogels A1. De ploeg van Daan Euser speelde zonder aanvoerder Ot Huyser, die een brommerongeluk had deze week. Twee snelle treffers van Michael Cornfield zorgden ervoor dat Albatros op voorsprong kwam. Via 6-3 werd het 6-6. Vlak voor rust liep Albatros uit naar 6-9. In de tweede helft kwam de thuisploeg niet echt meer in de problemen. Eindstand 13-9.

Op 6 juni speelt Albatros A1 tegen Korbis A1. In Waddinxveen kan Albatros het kampioen binnen halen.

Afgelopen zaterdag werd er bij Albatros meerdere malen een feestje gevierd. De ene na de andere kampioen kon worden gehuldigd.

BM4 won met 5-4 van DVS BM2 en mocht de taart en bloemen in ontvangst nemen. B5 speelde na BM4 tegen ’t Capproen B1. B5 had geen enkele moeite met deze ploeg en mocht zich na 60 minuten spelen kampioen noemen. Ook D1, A3 en E4M vierde feest. Met name de wedstrijd van A3 was opvallend. A3 kwam met 1-5 achter maar het inbrengen van Jurrien Kwaak bracht uitkomst en zo sleepte A3 toch het kampioenschap binnen. A5, B3 en F2 wonnen ook hun wedstrijd en vieren het kampioenschap op 6 juni. Albatros D2 kan bij winst op ADO D1 tevens een feestje vieren op 6 juni.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.