Leerlingen LOC@ zetten zich in voor de Internationale Dag van de Vermiste Kinderen

26 mei 2009

ZWIJNDRECHT - Op maandagmiddag 25 mei gingen 10 VMBO-leerlingen van het LOC@, Walburg College, vergeet-mij-nietjes uitdelen op een centrale plek in Zwijndrecht. Op 25 mei was het de Internationale Dag van de Vermiste Kinderen. De vergeet-mij-nietjes zijn een Europees symbool om stil te staan bij vermiste kinderen waar ook ter wereld en hun ouders en vrienden die zijn achtergebleven. Binnen Nederland vroeg de Hulplijn Vermiste Personen van het Nederlandse Rode Kruis jaarlijks aandacht voor de Internationale Dag van de Vermiste Kinderen.

De Hulplijn Vermiste Personen deelt al enkele jaren op 25 mei actief vergeet-mij-nietjes van stof uit op drukbezochte plekken of evenementen en probeert jongeren daarbij te betrekken. De Hulplijn Vermiste Personen is er voor alle mensen die zijn achtergebleven nadat iemand van wie zij houden, vermist is geraakt. Tevens adviseert de hulplijn ouders en verzorgers over het voorkomen van een vermissing.

Op het LOC@ gaven 10 scholieren van 2 VMBO zich op om de actie uit te voeren op 25 mei. Op vrijdag 22 mei kregen zij voorlichting over het Nederlandse Rode Kruis en de Hulplijn Vermiste Personen in het afdelingsgebouw te Zwijndrecht. Door het volgen van de voorlichting zijn de leerlingen in staat goede informatie te geven bij het uitdelen van de vergeet-mij-nietjes.

Het Rode Kruis komt op voor chronisch zieken en gehandicapten en is al jaren actief om eenzaamheid te bestrijden. Verder kunnen mensen in nood, na rampen en calamiteiten,  rekenen op directe hulp van het Nederlandse Rode Kruis. Voor het Rode Kruis zijn 340 afdelingen in het land actief, met in totaal 33.000 vrijwilligers. Ook internationaal zet het Nederlandse Rode Kruis zich in voor de meest kwetsbare mensen. In uw directe omgeving is  het Rode Kruis ook actief. Bent u geïnteresseerd in vrijwilligerswerk bij het Rode Kruis en wilt u meer weten over de mogelijkheden? Dan kunt u telefonisch contact opnemen met Petra ter Meulen, verenigingsconsulent, via 0184-631149 of per e-mail via ptermeulen@redcross.nl. Meer informatie vindt u ook op www.rodekruis.nl of www.vermistepersonen.nl .

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.