Jeugdbrandweer in de prijzen

28 mei 2009
Jeugdbrandweer in de prijzen

ZWIJNDRECHT - De aspirantenploeg  van Zwijndrechtse Brandweer  behaalde  zaterdag 23 mei 2009  bij deselectiewedstruijden in Noordwijkerhout  de 1e plaats en de junioren de 2e plaats . Daarmee plaatsten beide ploegen zich voor de gewestelijke wedstrijden die op 20 juni  2009 in Goirle worden gehouden. Bij de gewestelijke wedstrijden kunnen de startbewijzen veroverd worden voor het Nederlands kampioenschap.

De aspiranten hadden een inzet bij een oud politiebureau. Een loodgieter was aan het werk aan de gasleiding en daardoor ontstond er brand. Die werd met 1 straal geblust. Na een doorverkenning op de bovenste etage waar 12 à 13 deuren uitkwamen, was bij de 13e deur een doorslag van de brand. Daardoor werd dit een grote inzet die dus perfect werd uitgevoerd.

De junioren hadden een inzet bij een schoolgebouw. In de keuken was brand ontstaan, die was doorgeslagen naar een lokaal. Met 1 straal werd de keuken geblust en met een tweede straal de brand in het leslokaal.

Op zaterdag 13 juni 2009 speelt de jeugdbrandweer ook nog wedstrijden Hoge druk in Wageningen, waarvoor zij zich op 9 mei 2009 ook hebben geplaatst.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.