Grofvuil in brand op Koninginneweg

28 mei 2009
Grofvuil in brand op Koninginneweg

ZWIJNDRECHT - Woensdag op donderdagnacht ontstond er rond half een een brand aan de Koninginneweg. Aangeboden huisraad om opgehaald te worden door Netwerk stond plots in brand. De vlammen laaiden metershoog op en vormden een enorme oranje gloed en een flinke hitte. Door de gloed werd de brand opgemerkt door een oplettende bewoner een paar huizen verderop. Deze belde direct 112 waarop de politie kwam kijken. Kort na het arriveren van de politie hadden de vlammen een dusdanige hitte veroorzaakt dat de lantaarnpaal waar de huisraad omheen stond het door de hitte begaf en dwars over de Koninginneweg heen viel en de doorgang voor verkeer versperde. De politie vertelde dat zij nog pas voorbij gereden waren en niets hadden opgemerkt dat er iets aan de hand zou zijn. Zij moesten het verkeer voor korte tijd stil leggen. Ook een bewoner die normaal laat naar bed gaat en dit keer uit bed was gekomen  had vlak voor dat hij naar bed was gegaan niets opgemerkt.

Veel bewoners kwamen kijken wat er aan de hand was. Een fotograaf van de regionale krant vertelde dat er meer containerbranden waren geweest in de wijk Noord aangrenzend aan de Koninginneweg. De politieagente van dienst was niet op de hoogte van de containerbranden. Na het arrivren van de brandweer was  alles snel onder controle. De schade was behalve de verbrande huisraad, een lantaarnpaal en een bumper van een geparkeerde auto. Toevalligerwijs stond in het andere aangrenzende parkeervak geen auto. Het is duidelijk dat dit een aangestoken brand moet zijn. Er zijn geen mensen gesignaleerd vanwege het tijdstip maar op een hoofdroute als de Koninginneweg zou dit ook niet zo snel opvallen. Van de spullen die opgehaald zouden worden was  niet veel meer over. Een chauffeur van Netwerk keek ter plaatse dan ook enigzins verbaasd maar heeft de resten meegenomen. Opgeruimd staat netjes.

Update:

Op de Koninginneweg in Zwijndrecht heeft in de nacht van woensdag 27 mei op donderdag 28 mei grof vuil op straat in brand gestaan. Dit brandde  dusdanig hevig dat  door de hitte een lantaarnpaal dwars over de weg viel. Hierop werd de Koninginneweg afgesloten voor het overige verkeer. De brandweer bluste de brand en boog de lantaarnpaal opzij zodat het verkeer op de Koninginneweg weer vrije doorgang had.  De politie hield in de omgeving een 38-jarige man uit Zwijndrecht aan die toegaf iets bij het grofvuil gepakt te hebben. Hoewel hij aangaf niets met de brand te maken te hebben, werd hij wel door de politie aangehouden op verdenking daarvan. Hij is ingesloten en wordt verhoord.

Foto: Axel Moorman

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.