Dames van HSV Zwijndrecht naar koppositie na dubbele winst

02 juni 2009
Dames van HSV Zwijndrecht naar koppositie na dubbele winst

ZWIJNDRECHT - Zondag 31 mei speelde HSV Zwijndrecht te Oosterhout een dubbel tegen Twins 2 en pakte twee overwinningen, waarmee de onderlinge confrontaties dit seizoen in 4-0 in Zwijndrechts voordeel zijn geëindigd. Concurrent Roef! speelde op hetzelfde moment tweemaal gelijk tegen Sparta/Feyenoord, waardoor de Zwijndrechtse dames na 14 wedstrijden nu bovenaan staan in de derde klasse.
Wedstrijd 1 werd door HSV Zwijndrecht al in de eerste slagbeurt naar haar hand gezet. Angela Verkerk dwong direct vier wijd af en bereikte tweede honk op een hit van Yolanda Silfhout, die zelf het eerste honk bereikte door verlderskeus. Tweemaal velderskeus opvolgend voor Helma Verlaan en Nancy v/d Ham liet hen het honk bereiken, echter sneuvelden hierdoor wel twee loopsters en was er nog niet gescoord. Daniëlle Janssen sloeg hierna het eerste punt binnen, waarna Jelly Sinnema vier wijd kreeg en Twins' verdediging in de fout ging op een hit van Marlinda Becker met twee punten als gevolg.

Twins' openingsslagvrouw Klaaske Hutzezon (ex-Zwijndrecht) bereikte in hun eerste slagbeurt, tegen Zwijndrechts startende pitcher Danielle Zwitzer, het eerste honk na een veldfout en scoorde de 1-3 na een hit en een doorgeschoten bal. De Zwijndrechtse dames sloegen zichzelf hierna naar een 1-7 voorsprong in de tweede inning toen Jane Baas opende met vier wijd en werd gevolgd door velderskeus op een hit van Angela Verkerk, vier wijd voor Yolanda Silfhout, honkslag van Nancy v/d Ham, honkslag van Daniëlle Janssen en vier wijd voor zowel Jelly Sinnema als Ellen v/d Moezel. Opvolgende slagbeurten leverden Zwijndrechtse honkslagen op van Angela Verkerk en Yolanda Silfhout, maar geen punten.

Voor HSV Zwijndrecht opende Daniëlle Janssen de vierde inning met haar derde honkslag, waarna Jelly Sinnema vier wijd kreeg, Marlinda Becker een honkslag sloeg, Jane Baas het honk bereikte na velderskeus, Angela Verkerk op het honk kwam na een veldfout en Yolanda Silfhout een opofferingsslag sloeg om tezamen 4 punten te scoren. Terwijl Twins' aanval het zwijgen werd opgelegd, volgden honkslagen van Jelly Sinnema, Marlinda Becker en Ellen v/d Moezel van Zwijndrechtse zijde. Gescoord werd hierop niet na goed verdedigend Oosterhouts werk.

Met een 1-11 voorsprong voorafgaand aan Twins' vijfde slagbeurt zou de 'mercy-rule' einde wedstrijd betekenen wanneer HSV Zwijndrecht geen punten tegen zou krijgen, maar dit kon niet voorkomen worden toen een honkslag, een gestolen honk en een grondbal voor de 2-11 zorgde. De zesde inning werd toch gespeeld, maar behalve vier wijd voor Yolanda Silfhout en een een Oosterhoutse honkslag leverde dit niets op.

Danielle Zwitzer gooide de gehele wedstrijd (6 inn) en kwam tot 5 maal drie slag, 2 maal vier wijd, kreeg 5 honkslagen tegen en zag geen verdiende punten over de thuisplaat komen. Aanvallend kwam Daniëlle Janssen tot 3 uit 4 (.750) en 3 gescoorde punten, gevolgd door Marlinda Becker met 2 uit 3 (.667).
  
 Angela Verkerk opende ook de tweede wedstrijd aan slag voor HSV Zwijndrecht en dwong opnieuw vier wijd af, gevolgd door een tweehonkslag van Yolanda Silfhout en honkslagen van Helma Verlaan en Nicole Posno. Daniëlle Janssen sloeg hierna een opofferingsslag, Jelly Sinnema kreeg vier wijd, Marlinda Becker kwam op het honk na velderskeus en Ellen v/d Moezel sloeg een honkslag wat direct een 0-5 voorsprong betekende. Startende pitcher Nancy v/d Ham schakelde de eerste drie innings negen slagvrouwen op rij uit, terwijl de Zwijndrechtse dames tussentijds honkslagen sloegen in de naam van Helma Verlaan, Nicole Posno en Jelly Sinnema. De honkslag van laatstgenoemde zorgde samen met velderskeus voor Marlinda Becker en een opofferingsslag van Ellen v/d Moezel voor een punt in de derde inning.

In de vierde inning kwamen Angela Verkerk en Yolanda Silfhout op de honken na vier wijd, zij bereikten respectievelijk het derde- en tweede honk na een opofferingsstootslag van Helma Verlaan. De honken werden gevuld na een fout op een hit van Nicole Posno, waarna vier wijd voor Daniëlle Janssen een punt opleverde. Twins ontwaakte hierna uit haar aanvallende slaap door drie maal te scoren op vier honkslagen en een velderskeus, dit leverde een 3-7 tussenstand op waarna HSV Zwijndrecht de thuisploeg niet meer dichterbij liet komen.
Marlinda opende de vijfde inning met een honkslag, waarna Ellen v/d Moezel en Jane Baas de honken bereikten na veldfouten. Hierna een tweehonkslag van Angela Verkerk en opnieuw veldfouten op hits van Yolanda Silfhout en Helma Verlaan, gevolgd door een honkslag van Nicole Posno, vier wijd voor Daniëlle Janssen en een honkslag van Marlinda Becker leverden in totaal 6 punten op. Twins sloeg nog wel een honkslag, maar door o.a. twee maal drie slag konden zij niet meer scoren. 3-13 betekende 10 punten verschil waardoor de wedstrijd middels 'mercy rule' tot een einde kwam.

Nancy v/d Ham gooide de gehele wedstrijd (5 inn) en kwam tot 5 maal drie slag, geen vier wijd, kreeg 5 honkslagen tegen en zag 3 verdiende punten over de thuisplaat komen. De aanval werd geleid door Nicole Posno met 3 uit 4 (.750) en Helma Verlaan met 2 uit 3 (.667), hiernaast wisten Angela Verkerk en Marlinda Becker beide 3 punten te scoren.

HSV Zwijndrecht staat nu alleen bovenaan de ranglijst, aangezien Wassenaar dit weekend niet in actie kwam. Wel heeft Wassenaar ook slechts 4 verliespunten en zijn zij de tegenstander van de Zwijndrechtse dames zaterdag 6 juni. Ook zondag 7 juni wordt gespeeld, om 11:00 uur thuis tegen Gryphons 2. Vervolgens staat zondag 14 juni de uitwedstrijd tegen Blue Stars te Numansdorp op het programma.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.