Dames van HSV Zwijndrecht winnen 4 keer in 2 dagen

08 juni 2009
Dames van HSV Zwijndrecht winnen 4 keer in 2 dagen

ZWIJNDRECHT - In het 'vier-wedstrijden-weekend' werden zaterdagmiddag 6 juni te Wassenaar de eerste twee wedstrijden gespeeld tegen concurrent SV Wassenaar. Voor aanvang van de wedstrijden hadden beide teams slechts twee wedstrijden verloren, voor HSV Zwijndrecht was dit ook na deze dubbel nog zo.

Vanwege een vernielde backstop tijdens een storm, werden de wedstrijden afgewerkt op een 'bijzonder' veld van enkel gras, een hoopje zand voor de pitcherplaat, schuivende honkkussens en honken van het honkbalveld in het softbal-linksveld. De wedstrijd werd aangevangen met een vooraf ingediend protest van HSV Zwijndrecht nav de omstandigheden. Wassenaar diende haar tweede en derde pitcher in te zetten gedurende de twee wedstrijden vanwege afwezigheid van de eerste, maar dit garandeerde uiteraard niets. Wanneer je echter 29 honkslagen slaat in 63 tellende slagbeurten, maakt op zo'n dag weinig uit welke pitcher er tegenover de slagploeg staat.

Danielle Zwitzer was voor HSV Zwijndrecht de eerste wedstrijd gestart en kreeg gedurende 6 innings slechts 1 honkslag tegen, deze wedstrijd werd gewonnen met 2-7. Nicole Posno startte de tweede wedstrijd en werd met een voorsprong na 3 innings vervangen door Danielle Zwitzer, zodat Posno zondag fit inzetbaar zou zijn. Wedstrijd twee eindigde in een 3-11 overwinning, waarmee Wassenaar op 4 punten achterstand werd gezet in de competitiestand.

Veertien uur na afloop van de duels in Wassenaar, begon de tweede dubbel (wedstrijd 3 en 4) van het weekend. Ditmaal werd thuis gespeeld tegen Gryphons 2, waarvan een kleine maand eerder tweemaal werd gewonnen. Ondanks de twee wedstrijden van de avond ervoor werd tweemaal gewonnen door de Zwijndrechtse dames, om de confrontaties dit seizoen met 4-0 te winnen. Nancy v/d Ham hoefde zaterdag niet in actie te komen als pitcher en gooide de gehele eerste wedstrijd, maar kwam gedurende de gehele wedstrijd niet in problemen. Gesteund door een redelijke aanval en een sterke verdediging, minder dan de dag ervoor, werd een 8-0 overwinning behaald. Jessica Jansen was voor de tweede maal dit seizoen bereid in te vallen bij afwezigheid van een basisspeelster en speelde tweede honk.

De tweede wedstrijd werd geheel gepitcht door Nicole Posno, die zaterdag slechts 3 innings hoefde te gooien. Twee punten kreeg Gryphons over de thuisplaat, maar een nederlaag dreigde geen moment voor de thuisploeg. Goed slagwerk op de juiste momenten zorgde voor een 6-2 overwinning, waardoor HSV Zwijndrecht na 18 wedstrijden aan kop gaat met 16 overwinningen. Naaste concurrent is nu Roef!, die met 5 verliespunten er slechts 1 meer hebben dan HSV Zwijndrecht. Zondag 14 juni wordt in Numansdorp gespeeld tegen Blue Stars, zaterdag 20 juni te Rotterdam tegen Sparta/Feyenoord en zondag 21 juni te Moergestel tegen Roef!. Hierna zal grotendeels bekend zijn of de Zwijndrechtse doelstellingen behaald kunnen worden, waarna nog vier dubbels op eigen veld gespeeld zullen worden.

Op de foto: Helma Verlaan bereikt met een spectaculaire sliding de thuisplaat
Foto door: Bram de Muijnck

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.