Albatros A1 promoveert naar de Hoofdklasse

08 juni 2009
Albatros A1 promoveert naar de Hoofdklasse

ZWIJNDRECHT - De korfballers van Albatros A1 zijn afgelopen zaterdag kampioen in de overgangsklasse veld geworden en promoveren nu naar de Hoofdklasse A-jeugd. Een opvallende prestatie in de clubhistorie van Albatros en des te opmerkelijker omdat Albatros A1 aan dit seizoen begon als debutant in de Overgangsklasse.

Trainer/coach Daan Euser mocht dan ook terecht trots de felicitaties in ontvangst nemen. De PKC-man die in augustus 2008 de A-jeugd onder zijn hoede nam heeft met deze groep wel een hele opmerkelijke prestatie geleverd. In de zaal behaalde de ploeg het kampioenschap in de 1e klasse en dwong in Amsterdam bij het NK voor districtskampioenen promotie naar de Overgangsklasse zaal  af.

In het vervolg van de veldcompetitie was Albatros na twee wedstrijden al veilig en was er nauwelijks sprake van druk. Immers, de ploeg hoefde niets en mocht alles. Toen achtervolger RWA In april met 7-14 werd afgedroogd, kwam het kampioenschap wel héél  nadrukkelijk in beeld. De uitwedstrijd bij Tempo werd jammer genoeg verloren, maar in de laatste wedstrijd kwam het alsnog goed.
Na de snelle 0-2 van het eerste aanvalsvak, was de wedstrijd tegen Korbis in Waddinxveen bij rust eigenlijk al gespeeld. Albatros leidde met 2-7 en scoorde veelvuldig via de dames. Tien minuten voor het eind werd door de aanwezige Zwijndrechtse supporters de polonaise al ingezet en bij het laatste fluitsignaal kon het feest losbarsten.

Een topprestatie voor het team bestaande uit Gaby Boom, Inez van Herpen, Melissa Hoogendoorn, Nathalie Hoogendoorn, invalster Mariska Barendregt, Michael Cornfield, Koen Huyser, Ot Huyser, Robin Verwoert, trainer Daan Euser en verzorgster Adinda Overgaauw.
Van het topteam zullen vier spelers na de vakantie de overstap naar de senioren maken, maar deze unieke ervaring en prestatie pakt niemand hen meer af!

Na de degradatie uit de landelijke hoofdklasse in de zaal, heeft Albatros 2 het op het veld ook niet weten te bolwerken en zal de ploeg volgende jaar in de reserve 2e klasse gaan uitkomen. Tegen KOAG 2 kon de ploeg misschien de laatste strohalm grijpen, maar coach Roeland Barendregt zag een inspiratieloze en zonder zelfvertrouwen spelende ploeg in het veld. De doelpunten waren duur op het winderige veld en Albatros verloor met 8-4.

De seniorenselectie nam afscheid van Kim Boom die bij Oranje Wit gaat spelen, van coach Roeland Barendregt én van Margreet de Bondt die na 29 jaar selectie een stapje terug gaat doen. Margreet debuteerde in 1980 op 16-jarige leeftijd in Albatros 1 en speelde vervolgens 23 jaar in het vlaggenschip. Een powerpointpresentatie gaf een mooi overzicht van haar imposante korfbalcarrière. Margreet gaat nu lager spelen, maar is voor Albatros nog altijd goud waard!

Senioren 1 sloot het seizoen af met een 10-13 overwinning op KOAG. Elwin Lommers en Jolanda Droogendijk lassen even een pauze in hun korfballoopbaan in. Albatros liep in de eerste helft een 8-4 achterstand op, maar maakte het in de tweede helft weer goed en nam als waardig kampioen afscheid van het veldseizoen 2008-2009.

Albatros noteerde al 11 kampioenen in de voorjaarscompetitie, namelijk senioren 1, A1, A3, A5, B3, B4, B5, D1, D2, E4 en F2. Deze week kunnen er nog twee bij geteld worden wanneer senioren 5 en senioren 8 hun inhaalwedstrijd winnen.
F2 liet haar kampioenswedstrijd voorafgaan door het oplaten van witte ballonnen ter nagedachtenis aan hun overleden coach, Daniëlle Kaijim. Veel Albatrossers namen vorige week deel aan de stille tocht of woonden de herdenkingsdienst in de Develhof bij.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.